-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 08

Po penktadienį praūžusios audros draudikai pradėjo atlyginti patirtas žalas

Po penktadienį praūžusios audros draudimo bendrovė „ERGO Lietuva“ jau rezervavo 550 tūkst. litų turto ir kasko draudimo klientų žaloms padengti. Tuo metu skandinavų draudimo bendrovė „If“ jau užfiksavo daugiau nei 30 įvykių, kurių nuostolių suma preliminariu skaičiavimu viršys 0,5 mln. Lt.
Lietuvoje siautė stiprus vėjas
Lietuvoje siautė stiprus vėjas / 15min.lt skaitytojo Lino nuotr.

„Paprastai dėl vėtros atlyginame žalas už išdaužytus pastatų stiklus, virstančius elektros stulpus ir medžių apgadintus pastatus bei automobilius. Šį kartą nuostolių įvairovė nedidelė – daugumą įvykių sudaro apgadinti pastatų stogai,“ – teigia draudimo bendrovės „If“ turto žalų grupės vadovė Giedrė Vitkauskienė.

Ekspertės teigimu, po šeštadienio nakties vėtros fiksuoti stogų apgadinimai labai skirtingi: nuo individualaus namo iki pramoninių sandėlių ir fermų. Didžiausias įvykis užfiksuotas Panevėžyje – čia buvo nuplėštas apie 200 kv. m. sandėlio stogas.

Per aštuonis šių metų mėnesius draudimo bendrovė „If“ dėl prarasto turto savo klientams išmokėjo beveik 3 mln. litų.

Tuo metu bendrovės „ERGO Lietuva“  atstogų teigimu, didžiausias pranešimų apie patirtus draudžiamuosius įvykius skaičius registruotas šeštadienį, tačiau dar ir šiandien sulaukiama nemažai skambučių.

Klientams jau pervestos pirmosios draudimo išmokos. Prognozuojama, jog draudimo bendrovės išmokų suma gali siekti  900 tūkst. litų ir daugiau.

Daugiausiai pranešimų apie audros sukeltus nuostolius sulaukiama iš Šilutėje, Raseiniuose, Kėdainiuose ir Panevėžio rajone gyvenančių turto draudimo klientų.

Tuo tarpu automobiliai dažniau buvo niokojami Anykščiuose ir Kėdainiuose. Minėta draudimo bendrovė registravo 180 klientų žalų. Klientai vidutiniškai patyrė 3 tūkst. litų žalą.

Draudimo bendrovės „ERGO Lietuva“ Turto draudimo departamento direktorius Tomas Nenartavičius pasakoja, jog turto draudimo klientai dažniausiai praneša apie audros nuplėštus stogus, ant namų bei tvorų nuvirtusius medžius.

Dėl nuplėšto stogo registruota itin didelė žala – ji sieks keliasdešimt tūkstančių litų. Jau šeštadienį draudimo bendrovės klientai stogus pradėjo dengti laikinomis apsaugos priemonėmis.

Tuo tarpu kasko draudimu apsidraudę vairuotojai nuostolių patyrė dėl ant automobilių užvirtusių medžių ir jų šakų.

Draudimo bendrovė primena, kad klientai apie patirtą žalą turtui draudimo bendrovei gali pranešti per tris darbo dienas, tuo tarpu automobiliui – per septynias.

Tikslūs gamtos šėlsmo sukelti nuostoliai bus aiškūs šią savaitę. Draudimo bendrovei apie patirtus nuostolius gyventojai trumpuoju telefonu 1887 gali pranešti visą parą septynias dienas per savaitę.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius