Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2008 11 25

Po renovacijos – daugiau vietos kultūrai

Vietoj buvusio Sporto muziejaus senamiestyje restauruotose savivaldybės patalpose netrukus įsikurs kultūrinės įstaigos ir Vilniaus universiteto padalinys su „Merų skaitykla“.
Nors pastatas dar oficialiai neveikia, TSPMI savo studentams jau leidžia keletą valandų per dieną naudotis naująja skaitykla.
Nors pastatas dar oficialiai neveikia, TSPMI savo studentams jau leidžia keletą valandų per dieną naudotis naująja skaitykla. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak Vilniaus universiteto viešųjų ryšių specialistų, savo prižiūrimą pastato Ašmenos gatvėje dalį – pirmą aukštą ir rūsį – universitetas atidavė Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutui (TSPMI), kuris čia įrengė skaityklą, knygų saugyklą ir mini žiemos sodą  „Merų skaitykla“.

 

Rekonstruotas pastatas yra nekilnojamojo kultūros turto vertybė, todėl rekonstrukcija vyko vykdant senamiesčio apsaugos reglamento reikalavimus.

„Šioje skaitykloje bus eksponuojamos tuo metu valdžioje esančio Vilniaus mero pageidaujamos ekspozicijos“, – sakė TSPMI direktoriaus pavaduotoja studijoms Margarita Šešelgytė.

Viršutiniuose rekonstruoto pastato aukštuose savivaldybė įsikurdins įvairias kultūrines įstaigas. Kol kas, pasak Vilniaus mero atstovo spaudai Audriaus Gelžinio, dar ne visos patalpos yra išskirstytos.

„Kol kas žinome, kad pastate tikrai įsikurs Viešoji įstaiga „Vilniaus festivaliai“. Dėl kitų patalpų tebesitariama“, – sakė A.Gelžinis.

Rekonstruotas pastatas yra nekilnojamojo kultūros turto vertybė, todėl rekonstrukcija vyko vykdant senamiesčio apsaugos reglamento reikalavimus – restauruoti dekoravimo elementai, nebuvo keičiamas patalpų išdėstymas. Iki renovacijos, pastate buvo sovietmečio laikus menantis sporto muziejus. 1,543 tūkst. kv.m ploto pastato rekonstrukcija truko apie metus ir miestui kainavo 5,9 mln. Lt. Vilniaus miesto savivaldybė skyrė 3,4 mln. Lt, likusią dalį – Vilniaus universitetas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius