-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 28

Po savaitės su valdančiąja koalicija sėsime prie derybų stalo – A.Sacharukas

Frakcijos „Viena Lietuva“ seniūnas Aleksandras Sacharukas teigia, kad derybos dėl prisijungimo prie valdančiosios Permainų koalicijos bus pradėtos po savaitės.
Aleksandras Sacharukas
Aleksandras Sacharukas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Anot A.Sacharuko, dėl to su didžiausios koalicijos partnerės Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) lyderiu premjeru Andriumi Kubiliumi sutarta ketvirtadienio vakarą.

„Sutarėme, kad po savaitės, kai premjeras grįš iš vizito JAV, sėsime prie derybų stalo“, – BNS sakė „vienalietuvininkų“ seniūnas.  A.Kubilius su vyriausybine delegacija JAV lankysis nuo sausio 31–osios iki vasario 6–osios.

A.Sacharuko teigimu, pirmiausia bus aptartas Krikščionių partijos, kuriai priklauso ir Seimo frakcija „Viena Lietuva“, pasiūlytas neatidėliotinų veiksmų planas, kaip įveikti krizę.

„Mes sakome, kad dėl Vyriausybės programos priekaištų neturime, bet norime, kad atsižvelgtų į mūsų neatidėliotinų veiksmų planą“, – dėstė A.Sacharukas.

Premjeras A.Kubilius anksčiau yra sakęs, kad „vienalietuvininkai“ prie valdančiosios koalicijos galėtų prisidėti tik prisiėmę aiškius įsipareigojimus remti Vyriausybės programą ir pritarti vykdomai socialinei ekonominei politikai.

Frakcija „Viena Lietuva“ turi 11 narių. Oficialiai ji nepriklauso nei valdantiesiems, nei opozicijai. Dabartinė valdančioji koalicija turi minimalią – 71 balso – daugumą iš 141 vietos parlamente.

Šeštadienį frakcijos „Viena Lietuva“ atstovai kartu su neįtakingomis Krikščionių konservatorių socialine sąjunga ir Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija susijungė į naują Krikščionių partija, kurios pirmininku išrinktas ekspremjeras Gediminas Vagnorius.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius