Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 01

Po „Sienos“ tyrimų į teisiamųjų suolą sėda dar vienas Kęsto Komskio sūnus

Regionų partijos kandidato Kęsto Komskio sūnus Kęstutis siunčiamas į teisiamųjų suolą. Žinomo politiko atžalai pareikšti įtarimai neteisėtu praturtėjimu. Abejotinos kilmės turtus teisėsauga rado sekdama „Sienos“ tyrimuose aptiktais pėdsakais.
Kęstas Komskis
Kęstas Komskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kad Kęstučio Komskio atžvilgiu atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto praturtėjimo – prokuratūra „Sienai“ patvirtino dar pernai, kuomet teismui perduota kita byla, tiesiogiai susijusi su Komskių gimine. Trečiadienį prokuratūra pranešė apie ikiteisminio tyrimo pabaigą, K.Komskio sūnų ir jo sutuoktinę siunčiant į teisiamųjų suolą.

Ikiteisminio tyrimo eigoje nagrinėtos paskolos ir kiti verslo santykiai, o taip pat – poros valdomo prabangiai įrengto apie 250 kvadratinių metrų namo statybos aplinkybės. Prokuratūros skaičiavimais, neaiškios kilmės sutuoktinių turto vertė – apie 300 tūkst. eurų.

„Atliekant tyrimą, buvo įvertintos sutuoktinių teisėtos pajamos. Specialistų išvados leidžia pagrįstai manyti, jog jų nepakako minėtu laikotarpiu patirtoms išlaidoms pagrįsti. Įtariama, kad pora 2014 m. turėjo turto, kuriam įsigyti panaudojo daugiau nei 103 tūkst. eurų, 2015 m. – beveik 85 tūkst. eurų, o 2016 m. – apie 103 tūkst. eurų galimai neteisėtų pajamų“, – teigiama prokuratūros pranešime.

„Tauragės kurjerio“ nuotr./Kęstutis Komskis
„Tauragės kurjerio“ nuotr./Kęstutis Komskis

Jame taip pat pažymima, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas nagrinėjant informaciją apie įtariamojo giminaičio veiklos – galimai nusikalstamo bankroto. Šis tyrimas Kęstučio Komskio brolio Algirdo atžvilgiu pradėtas remiantis „Sienos“ ir „Tauragės kurjerio“ atskleista informacija apie Komskių giminės valdytos bendrovės „Agrolira“ bankrotą.

„Siena“ su partneriais išaiškino, kad įmonė žlugo tuoj po to, kai teismas iš jos priteisę solidžią kompensaciją avarijoje žuvusio jauno vyro artimiesiems. Vyriškis žuvo girto „Agroliros“ darbuotojo sukeltoje avarijoje, kaltininkui vairuojant įmonės automobilį.

VIDEO: Mini serialas: visi tyrimai apie Kęstą Komskį

Didžiosios dalies pinigų nukentėjusieji neatgavo, nes „Agrolira“ nuriedėjo į bankrotą. Be to, kontrolinis įmonės akcijų paketas sinchroniškai perleistas trims darbininkams iš Pagėgių, kurie „Sienos“ ir „Tauragės kurjerio“ žurnalistams paliudijo jokių akcijų niekada nepirkę.

Tačiau po „Sienos“ tyrimų ši istorija pasivijo Komskių giminę. Pirmos instancijos teismas A.Komskį pripažino kaltu, skiriant lygtinę laisvės atėmimo bausmę ir priteisiant apie 170 tūkst. eurų nukentėjusiesiems ir valstybei. „Sienos“ žiniomis, A.Komskis sau nepalankų teismo nuosprendį apskundė.

Kęstas Komskis artėjančiuose savivaldos rinkimuose sieks užimti Pagėgių mero postą. Jo kandidatūrą kelianti Regionų partija lapkritį „Sienai“ nurodė nesvarstanti galimybės į merus kelti kitą kandidatą.

„Sienai“ susisiekus su Kęstučiu Komskiu, politiko sūnus teigė negalintis kalbėti ir paprašė paskambinti vėliau. Į vėlesnius skambučius jis nebeatsiliepė. Regionų partijos kandidatas Kęstas Komskis į „Sienos“ skambučius taip pat neatsakė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius