Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 25

Po skandalą sukėlusio vaiko sumušimo Jurbarko klubas „Pantera“ pateikė kitą versiją

Jurbarko kovos menų klubo „Pantera“ savo paskyroje „Facebook“ išplatino pranešimą, kuriame plačiau paaiškino per Lietuvą nuaidėjusį įvykį, kai klube buvo sumuštas į treniruotę atėjęs vaikas. Klubas teigia, jog iš tiesų buvo ne taip dramatiška, kaip tai pateikta.  
Mindaugas Smirnovas
Mindaugas Smirnovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vasario viduryje Jurbarko rajono, o vėliau ir didelė dalis Lietuvos žiniasklaidos pranešė, jog vasario pradžioje Jurbarko kovos menų klube buvo sumuštas dvylikametis berniukas. Rašyta, jog kumščius į vaiką nukreipė metais vyresnis paauglys, lankantis tą patį klubą. Remiantis berniuko motinos žodžiais, pranešta, kad sumuštą vaiką rado jo mama, atvykusi dar nesibaigus treniruotei, ir aptikusi jį gulintį prie pastato ant žolės. Buvo skelbiama, kad nugabenus nukentėjusįjį į ligoninę neva paaiškėjo, jog vaikui lūžo krūtinkaulis ir jis kone mėnesį negalės pajudėti, o gydydamasis turės nuolat gulėti ant lentos.

Vėliau portalas lrytas.lt pranešė, kad dėl jauno galimo smurtautojo amžiaus policija ikiteisminį tyrimą nutraukė. Visa atsakomybė gula ant mamos pečių – jai gresia bauda iki 100 eurų.

„Pirmiausia noriu pabrėžti, jog šis incidentas tarp dviejų vaikų mus pačius sujaudino kur kas labiau nei žmones, kurie kėlė didžiausią triukšmą ar tiesiog siekė pasidaryti reklamą, net nesigilindami į objektyvų nelaimės nušvietimą“, – tekste cituojamas klubo vadovas Mindaugas Smirnovas.

Klubo vadovas ir treneris tikina, kad iš tiesų ir situacija, ir jos pasekmės buvo kitokios.

„Kaip išsiaiškinome, incidentas kilo prieš treniruotę. Nukentėjęs berniukas pirmą kartą atėjo į mūsų klubą, o jį sužalojęs paauglys nusprendė tarsi paimtyniauti su naujoku ir šį užgavo. Prasidėjus treniruotei, sužinojome apie nutikimą. Dvylikametį berniuką apžiūrėjus, jis netrukus pasijuto geriau ir treneriams niekuo daugiau nesiskundė, nebuvo jokių įtarimų dėl sunkesnės traumos ar, juolab, lūžio. Vaikas neatrodė sumuštas, bet mes vis tiek kreipėmės į incidento iniciatorių ir šis, lyg ir nuoširdžiai, atsiprašė. Atrodė, jog tas, iš pažiūros, smulkus incidentas baigtas. Nukentėjusysis stebėjo treniruotę, bendravo su kitais vaikais, vaikštinėjo po salę. Jo buvo paprašyta nesportuoti bei pranešti, jei ką skaudėtų. Vėliau, jau pasibaigus treniruotei, naujokas drauge su kitais vaikais netgi pozavo bendrai nuotraukai. Jis nebuvo išsiųstas namo dar net nesibaigus treniruotei, kaip buvo skelbiama pasklidusiuose ganduose, – pasakoja M.Smirnovas. – Svarbu pridurti, kad, patvirtintais duomenimis, jokių lūžių, apie kuriuos anksčiau buvo pranešta žiniasklaidoje, neaptikta“.

Klubo vadovas tikina, kad nuolat buvo kontaktuojama su nukentėjusio berniuko mama, kuri, kaip teigiama, jokių pretenzijų sporto klubui ir treneriui neteikė. M.Smirnovas tikina, kad su šeima yra nuolat bendraujama iki šiol, ir, pasak mamos, berniuko būklė gerėja.

„Skirtingai nei rašyta spaudoje, gydydamasis jis nėra prirakintas prie lentos (ant kurios esą visą laiką turi gulėti), o iš tiesų jis laisvai juda. Tad klubas tikisi, jog greitu metu vaikas grįš į treniruotes. Ką, beje, žada ir jis pats, ir artimieji“, – pasakoja treneris.

Klubo vadovas pabrėžia, kad žvelgiant į kitą incidento dalyvį, viskas taip pat nėra taip, kaip atrodytų iš žiniasklaidos pranešimų:

„Pirmiausia, jis taip pat buvo naujokas, pas mus pasirodęs, regis, vos trečią kartą. Akivaizdu, jog per tą trumpą laiką mes negalėjome nei jo dorai pažinti, nei, juolab, perauklėti ir pakeisti blogybes, kurias jis atsinešė. Vis dėlto apmaudu, kad tų kelių apsilankymų užteko sukelti štai tokį incidentą, sužalojant niekuo dėtą mūsų lankytoją ir sukeliant fizinį bei psichologinį skausmą tiek vaikui, tiek jo tėveliams. Žinoma, jau nekalbu apie tai, kad visi patyrė moralinę žalą, nes įvykis buvo nušviestas remiantis gandais, o ne faktais“.

M.Smirnovas teigia jau ėmęsis priemonių surasti tinkamus sprendimus, susijusius su klubo lankytojų interesais.

„Buvo sušauktas susirinkimas, kurio metu nutarta artimiau bendradarbiauti su mokyklomis, siekiama, kad jos suteiktų mokinių, norinčių lankyti kovos menų klubą, charakteristikas. Bendradarbiaujant su rajono švietimo centru susitarta, kad su tėvelių sutikimu bus siekiama nedrausmingiems ar kitų problemų turintiems vaikams, suteikti galimybę gauti psichologų konsultacijas ir reikalingą pagalbą“, – pasakoja jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius