Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 02

Po skandalo dėl balsavimo už kitus Medžioklės įstatymą Seimas turės priimti iš naujo

Seimo Etikos ir procedūrų komisija siūlo Seimui iš naujo balsuoti dėl praėjusią savaitę priimto Medžioklės įstatymo, nes paaiškėjo, kad aplinkos ministras „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis pats nedalyvavo balsavime, o už jį balsavimo mygtuką nuspaudė jo partijos kolegė Jolita Vaickienė.
Valentinas Mazuronis
Valentinas Mazuronis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Už tai ketvirtadienio posėdyje balsavo 9 komisijos nariai. Likę 4 komisijos nariai išreiškė nuomonę, kad dėl įstatymo iš naujo balsuoti Seimui etikos sargai turėtų siūlyti ir dėl to, kad šiame balsavime nenusišalino  medžiotojas socialdemokratas Bronius Bradauskas.

Primename, kad balsavimas dėl Medžioklės įstatymo pataisų baigėsi skandalingai, nes paaiškėjo, kad aplinkos ministras V.Mazuronis balsavo nebūdamas Seimo salėje.

V.Mazuronis tikino nieko blogo nepadaręs, savo poziciją išreiškęs laisvai, tiesiog per balsavimą pats negalėjęs paspausti mygtuko ir paprašęs tai padaryti partijos kolegės Jolitos Vaickienės.

Tačiau Seimo Etikos ir procedūrų komisija nustatė, kad balsuojant už kitą Seimo narį buvo pažeistas Seimo Statutas.

Seimo narys Povilas Urbšys pasiūlė dėl tokių balsavimų atlikti išsamesnį tyrimą, nes, jo teigimu, tokie pažeidimai tampa nuolatiniai, o buvusios kadencijos Seimo nariams Linui Karaliui ir Aleksandrui Sacharukui dėl panašių pažeidimų buvo suorganizuota apkalta.

„Balsavimas už kitą tai nusižengimas, o išvogta Lietuva – nesvarbu? Man atrodo menkniekį norima padaryti labai svarbiu dalyku“, – siūlymui prieštaravo V.Mazuronio partijos kolega Petras Gražulis.

P.Urbšio siūlymas atlikti išsamų tyrimą nesulaukė kitų komisijos narių paramos. Už šį siūlymą balsavo 5 komisijos nariai, 8 buvo prieš tokį siūlymą.

Primename, kad praėjusią savaitę priimtos Medžioklės įstatymo pataisos, dėl kurių turės būti perbalsuojama, be apribojimų leistų medžiotojų būrelių nariais tapti privačios žemės sklypo savininkams, kurie medžioklės plote turi daugiau nei 100 hektarų miško arba dirbamos žemės. Tokie nauji nariai į medžiotojų būrelius būtų priimami per mėnesį. 

Seimas per svarstymą nesutiko leisti medžioti bet kokį plotą turinčiam žemės ar miško savininkui, jei nuosavybės teises į žemę jis turi ne trumpiau nei 5-erius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius