-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po skandalo dėl nukirstų medžių Klaipėdoje – pokyčiai

Kilus skandalui dėl medžių kirtimo Klaipėdos Kristijono Donelaičio aikštėje meras Arvydas Vaitkus siūlo keisti Želdynų ir želdinių apsaugos, priežiūros ir tvarkymo komisijos sudarymo tvarką ir jos nuostatus. Pagal siūlomą tvarką – komisijos išvados nedelsiant turės būti pristatytos pačiam merui arba vicemerui.
Klaipėdoje, K.Donelaičio skvere, iškirstos septynios liepos
Klaipėdoje, K.Donelaičio skvere, iškirstos septynios liepos / Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr.

Šis klausimas tapo itin aktualus po praėjusią savaitę kilusio skandalo, kai K.Donelaičio aikštėje nupjautos šešios liepos. Visuomenininkai suabejojo, ar tikrai buvo poreikis kirsti šiuos medžius, nes dalies jų kelmai bylojo – medžiai buvo sveiki.

VIDEO: Klaipėdos K.Donelaičio gatvėje iškirstos liepos

„Komisija, kuri sprendžia – kirsti ar ne medžius, pati priėmė tokį sprendimą ir panašu, kad visoje savivaldybėje vis dar galioja per ilgą laiką susiklosčiusios tradicijos, kai patys skyrių specialistai ir atskirai sudarytos komisijos priima sprendimus nepasitarę su miesto valdžia. Deja, bet tai turės baigtis, kad ir kaip kitiems tai nepatiktų. Artimiausiu metu sukviesiu specialistus, kad gaučiau objektyvią medžiagą ir metodus, kaip buvo nustatyta, kad medžiai tikrai buvo blogos būklės“, – tada teigė meras.

Dabar komitetus pasiekė sprendimas keisti komisijos nuostatus. Aiškėja, kad šiai komisijai, kurią taip sukritikavo meras, vadovavo savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė.
Pagal siūlomą naują tvarką komisiją sudarytų vadovas, pavaduotojas ir ne daugiau kaip dešimt narių. Ne mažiau kaip pusę komisijos narių sudarytų visuomenės atstovai, kurių atranką organizuotų Aplinkosaugos skyrius.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vidmantas Dambrauskas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vidmantas Dambrauskas

Komisijos nariai už darbą gautų atlygį. Skaičiuojama, kad per mėnesį komisijos narys už dalyvavimą posėdžiuose, pasirengimams jiems, gautų apie 535 eurus.

Tarybos narys Vidmantas Dambrauskas kėlė klausimą, ar tokiu atveju darbą galima vadinti visuomeniniu, jei už tai mokami pinigai.

A. Vaitkaus nuotr. Kertamos liepos K. Donelaičio skvere Klaipėdoje
A. Vaitkaus nuotr. Kertamos liepos K. Donelaičio skvere Klaipėdoje

Taip pat numatoma, kad komisijos išvados būtų operatyviai – iki dviejų darbo dienų – perduodamos merui ir sritį kuruojančiam vicemerui.

Šiuo klausimu V.Dambrauskas taip pat turėjo pastabą. Anot jo, dėl iškirstų medžių kritika dažniausiai sminga tiesiai į merą ir vicemerą, todėl būtų tikslinga, kad būtent vicemeras taptų komisijos pirmininku. Tuomet esą nereikėtų ir tos papildomos procedūros išvadoms teikti.
Nuostatų pokyčiams dar turės pritarti ir savivaldybės taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius