Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 10 11

Po staigių Šiaulių policijos pareigūnų mirčių – skubus vadovybės pasitarimas

Planuojama daugiau dėmesio skirti sveikatingumo, fizinio parengimo sistemai ir kontrolei, pažymima Lietuvos policijos pranešime žiniasklaidai.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija: teisės aktai numato galimybę kiekvieną savaitę sportuoti, bet pastebima, kad ne visi pareigūnai naudojasi tokia galimybe, / Policijos archyvo nuotr.

Pareigūnai darbe mirti nenori. Ir neturėtų. Tai puikiai supranta policijos įstaigų vadovybė.

Spalio 10 d. surengtame nuotoliniame pasitarime su policijos įstaigų vadovais aptarti sveikatinimo ir fizinio rengimo sistemos tobulinimo klausimai. Kalbėta apie dabartinę sistemą, galimus trumpalaikius ir ilgalaikius sprendimo būdus.

Kaip žinoma, šis aktualus pasitarimas surengtas reaguojant į dramatiškas pastarojo meto netektis Šiaulių policijos bendruomenėje.

Vienas pareigūnų mirė per komandiruotę Londone, kito gyvybė užgeso rūbinėje netrukus po fizinio pasirengimo testo Šiauliuose.

Šiuo metu pagal tarnybos pobūdį testuojamiems asmenims keliami fizinio pasirengimo 3 lygių reikalavimai, atsižvelgiant į veiklos pobūdį, amžių ir lytį.

Pasitarime diskutuota apie galimus pakeitimus šioje srityje, vertinant alternatyvas dėl galimybės įvesti papildomą 4 sveikatos būklės reikalavimų skiltį ir tai susieti su fizinio pasirengimo reikalavimais ar peržiūrėti esamą reglamentavimą.

Sutarta, kad ypatingas dėmesys bus kreipiamas į pačių pareigūnų nuolatinį fizinį aktyvumą, sveiką gyvenseną. Nors teisės aktai numato galimybę kiekvieną savaitę sportuoti, pastebima, kad ne visi pareigūnai naudojasi tokia galimybe, pažymima pranešime.

Sutarta, kad ypatingas dėmesys bus kreipiamas į pačių pareigūnų nuolatinį fizinį aktyvumą, sveiką gyvenseną.

Taip pat minima, kad nuo rugsėjo 14 d. policijoje atliekamas vidinis sveikatos ir fizinio parengimo sistemos auditas. Jį planuojama baigti iki lapkričio mėnesio pabaigos.

Kol vykdomas auditas, policijos instruktoriams nurodyta daugiau dėmesio skirti fizinius normatyvus laikantiems pareigūnams, ypač rizikos grupės, turintiems sveikatos problemų, įvertinti kitas svarbias aplinkybes.

Policijos generalinis komisaras nurodė, kad laikant fizinius normatyvus, policijos instruktoriai privalo turėti defibriliatorių ir kraujospūdžio matavimo prietaisą, o esant galimybei – pasitelkti mediką, kuris įvertintų būklę, arba greitosios medicinos pagalbos budėjimą.

Taip pat planuojama į šią sritį įtraukti kineziterapeutus, kitus specialistus, kurie apmokytų bei šviestų pareigūnus.

Policijos generalinis komisaras taip pat kreipėsi į visą policijos bendruomenę su prašymu pastebėjus tam tikrų rizikų, negalavimų, signalizuoti apie tai tiesioginius tų pareigūnų vadovus.

Artimiausiu metu taip pat planuojame susitikti su Centrinės medicinos ekspertų komisijos (CMEK) vadovais, aptarti sveikatos tikrinimo tobulinimo būdus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius