-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 04

Po sukčių atakos Deivydo Zvonkaus mama Janina Zvonkuvienė konstatuoja: turėti reikalų su policija „nebaisu“

Klaipėdos pareigūnai gavo uostamiesčio žurnalistikos veteranės laišką pavadinimu „Pareigūnai nenuvylė“, kuriame įspėjama neužkibti ant telefoninių aferistų kabliuko ir liaupsinami angelai sargai.
Klaipėdos pareigūnai
Klaipėdos pareigūnai / Policijos departamento nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovybė gavo nuostabų buvusios dienraščio „Klaipėda“ žurnalistės, pensininkės Janinos Zvonkuvienės padėkos laišką, liudijantį klaipėdiečiams bei visiems Lietuvos gyventojams ir apie policijos pareigūnų profesionalumą, ir apie jų norą padėti besikreipusiam žmogui, ir apie abipusio pasitikėjimo būtinumą.

Garsaus pramogų pasaulio atstovo D.Zvonkaus motinos laiškas, pavadintas „Pareigūnai nenuvylė“, ketvirtadienį Klaipėdos apskrities VPK atstovų paviešintame pranešime cituojamas visas.

„Prisiėjo turėti reikalų su policija. Pasakysiu iš karto: nebaisu. Šie žmonės tikrai verti „angelų sargų“ vardo.

Jeigu kas nors dar nelabai patikėjote ar negirdėjote, tai įsidėmėkite bent dabar: telefoniniai sukčiai rezga vis gudresnes pinkles. Jie sugeba „parinkti“ dieną, net valandą, kad žmogus būtum labiausiai „nutolęs nuo proto“, kad „neturėtum laiko“ mąstyti, apgalvoti situaciją, kad lengvai pasiduotum „rimtu pareigūnu“ apsimetusio sukčiaus pateiktam siužetui.

Tokią akimirką svarbiausia prisiminti, kad yra reali policija ir kad į ją būtina kreiptis nedelsiant! Padėkime mes policijai, ir ji mums dešimt kartų labiau padės. Gerbkime, pasitikėkime savo pareigūnais mes, ir jie mums parodys tikrą pagarbą, suteiks visokeriopą įmanomą pagalbą.Sunku nuspėti, kokių dar „išradimų“ mums „pateiks“ nusikaltėlių klanas. Tačiau pareigūnams viskas bus įveikiama, jeigu mes baigsime abejoti, ar verta kreiptis. Klaipėdos pareigūnams galima patikėti viską.

Apramins. Nepažemins. Neužgaus. Ras tinkamą toną, tinkamą žodį. Asmenine patirtimi užtikrinu: ir patys gudriausi sukčiai yra pagaunami, jeigu pasitikėsime pareigūnais ir iš karto kreipsimės į juos.

Asmenine patirtimi turėjau progos įsitikinti, kad mūsų valstybėje ne viskas taip jau liūdna ir pilka. Yra institucijų ir konkrečių darbuotojų, kurie sustiprina pagarbą ne tik sau, kolektyvui, bet ir pačiai Lietuvos valstybei.

Nuoširdžiai dėkoju Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojui Dainiui Smatavičiui. Žmogiškumas, dora, išmintis, profesionalumas – nuo šio vadovo neatsiejama. Dėkoju Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro vyr. tyrėjui Zigmui Turskiui ir ypač puikiam pareigūnui Ričardui Jarackui. Šių darbuotojų profesionalumas, žmogiškumas, kultūringumas, greita, teisinga ir gili įžvalga leidžia teigti, kad šiandieninėje policijoje dirba šaunūs, puikaus išsilavinimo darbuotojai, nepraradę žmogiškumo, inteligentiškumo savybių.

Sunku nuspėti, kokių dar „išradimų“ mums, pagyvenusiems ir kitiems patikliems, „pateiks“ nusikaltėlių klanas. Tačiau pareigūnams viskas bus įveikiama, jeigu mes baigsime abejoti, ar verta kreiptis. Klaipėdos pareigūnams galima patikėti viską. Geriau kreiptis kad ir „be reikalo“, negu uždelsti rimto nusikaltimo atskleidimo eigą. Nevenkime bendrauti. Tikslinkimės. Klauskime. Menkiausias abejones patikėkime savo pareigūnams. Jie tikrai žino šimtus kartų daugiau už mus ir tikrai padės.

Tą aš, sena klaipėdietė, jums liudiju savo asmenine patirtimi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius