Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 17 /10:27

Mirė Marijampolės meras Vidmantas Brazys

Po sunkios ligos mirė Marijampolės meras socialdemokratas Vidmantas Brazys, penktadienio rytą BNS patvirtino Marijampolės vicemerė Irena Lunskienė.
Vidmantas Brazys
Vidmantas Brazys / Ričardo Pasiliausko/Marijampolės savivaldybė nuotr.

„Taip, mums irgi šiandieną pranešė, bet daugiau nieko nežinome kol kas. Einame kalbėtis su šeima“, – sakė I.Lunskienė.

Socialdemokratų vadovai reiškia užuojautą mirusio mero artimiesiems.

„Jis buvo pragmatiškas, ūkiškas žmogus, labai daug yra padaręs dėl Marijampolės miesto gerovės, buvo jautrus socialiniams dalykams. Jis pasižymėjo išskirtinėmis savybėmis: ką galvodavo, tą išsakydavo tiesiai, nesivaržydamas, ar tu eini aukštas pareigas, ar esi paprastas žmogus, užimantis nesvarbias pareigas. Jis buvo mylimas, gerbiamas žmogus, nepaprastai daug nusipelnęs Suvalkijos kraštui. Norėčiau pareikšti nuoširdžiausią užuojautą jo šeimai, artimiesiems ir giminaičiams“, – BNS sakė socialdemokratų pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Puikus žmogus, puikus vadovas, partietis. Užuojauta šeimai ir artimiesiems. Sūduvos kraštas neteko iškilaus žmonių mylimo, remiamo žmogaus“, – BNS sakė partijos vicepirmininkas Juozas Olekas.

„Suvalkijos krašto žmogus. Darbštus, ryžtingo būdo, atviras, bendraujantis, mėgstantis tiesų ir paprastą žodį, šeimininkiškai įvertinantis visumą ir pastebintis detales – toks Vidmantas Brazys yra ir lieka bičiulių mintyse ir širdyse“, – rašoma LSDP pranešime.

Marijampolės miesto savivaldybės nuotr./„Sūduvos kraitė 2015“
Marijampolės miesto savivaldybės nuotr./„Sūduvos kraitė 2015“

„Ne tik artimiesiems truks jo tvirto, bet visada nuoširdaus žodžio, apgalvotų ir išmintingų jo sprendimų. Marijampolės krašto žmonės įvertino savo žemės žmogų. Kone dešimtmetį jis buvo renkamas Marijampolės savivaldybės meru. Per sunkų Lietuvai laikmetį Suvalkijos sostinė neįtikėtinai suklestėjo. Ne tik dėl ūkiško Vidmanto Brazio požiūrio į miesto gatves, aikštes ji tapo vienu jaukiausių Lietuvos miestų. Merui pirmiausia rūpėjo rajono žmonės. Marijampolėje per sunkmečius ir po jų buvo mažiausi nedarbo skaičiai. Vidmantas visuomet skaičiuodavo, bet už skaičių visuomet matė žmones ir tai, kaip jie jautėsi“, – teigia bendrapartiečiai.

70-ies V.Brazys Marijampolės meru renkamas nuo 2000 metų.

„Gaila, bet dabar nei marijampoliečiai, nei partijos bičiuliai negalės smagiai šūktelti horizonte pasirodžiusiam stotingajam Vidmantui: „Laba diena, mere“, sulaukdami šmaikštaus atsakymo. Šiandien tyliai tariame: „Viso, mere Vidmantai“...“, – rašoma pranešime.

V.Brazys buvo gydomas Vilniuje esančiose Santariškių klinikose, jis nedirbo nuo sausio 26 dienos.

70-ies V.Brazys Marijampolės meru renkamas nuo 2000 metų. Nuo tada savivaldybei politikas vadovavo su viena pertrauka: 2007–2008 metais jis buvo vicemeras.

V.Brazys, baigęs tuometinį Kapsuko žemės ūkio technikumą, nuo 1968-ųjų dirbo pagal specialybę žemės ūkio srityje, 1986-aisiais Lietuvos veterinarijos akademijoje įgijo zooinžinieriaus išsilavinimą. Iki tapdamas meru jis taip pat dirbo Marijampolės apskrities viršininko administracijoje.

***

Velionis bus pašarvotas šeštadienį, kovo 18 dieną Savivaldybės administracijos pastato I aukšto aktų salėje, J.Basanavičiaus a. 1. Lankymas nuo 12 val. iki 20 val.

Atsisveikinimas sekmadienį nuo 10 val. iki 11.30 val. Urna išnešama 11.30 val.

12 val. bus aukojamos Mišios Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje. Laidojama Ožkasvilių kaimo kapinėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius