Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 07

Poilsiautojai jau pradeda rungtis dėl vasarojimo vietų Palangoje, pavėlavusiems gali likti tik trupiniai

Roges ruošk vasarą, atostogas – žiemą? Toks įspūdis susidarė, sužinojus, kad moters, iš kurios Palangoje nekart vasarą teko savaitei nuomotis butą, būstas jau užrezervuotas kone visai vasarai, nors seniau buvo galima užsisakyti nakvynę paskambinus kad ir liepą ar birželį.
Į Palangą plūdo stintų mėgėjai
Palanga / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Rezervacija Palanga

Ar žmonės pradėjo planuoti atostogas anksčiau, ar tai – tik pavienis atvejis?

Neturiu supratimo, kodėl taip yra, seniau nebūdavo, kad taip anksti užsiimtų vietas.

„Neturiu supratimo, kodėl taip yra, seniau nebūdavo, kad taip anksti užsiimtų vietas. Būdavo, kokią gegužę rezervuoti pradeda. Šiemet nustebino“, – juokdamasi pasakojo palangiškė Rasa.

Moteris teigė, kad jai skambinti klientai pradėjo iškart po Naujųjų metų, daugiausia pas ją jau nekart apsistoję žmonės. „Gal ir lietuviai anksčiau atostogas pradėjo planuoti?“ – spėliojo Rasa.

Tvarkingas palangiškės dviejų kambarių butas Vytauto gatvėje užimtas pusei birželio, visai liepai ir pusei rugpjūčio. Moteris sakė, jog vienaip ar kitaip, bet kiekvieną vasarą butas galiausiai būna nuolat užimtas, todėl palengvėjimo, jog butas tikrai bus išnuomotas, nejaučia.

Palangos turizmo informacijos centro direktorės pavaduotoja Egidija Smilingienė teigė, kad kol kas masinio užsakymų ir rezervacijų antplūdžio pajūrys nejaučia, o didesnių nakvynių Palangoje užsakymų tikimasi kovo pabaigoje, kai bus nustatytos kainos, prasidės įvairūs renginiai ir žmonės pradės planuoti atostogas.

„Jei žmogus seniai turi butuką ir savų klientų ratą, natūralu, kad pas jį gali būti viskas užsakyta iš anksto, bet taip nutinka ne su visomis nakvynės vietomis“, – nuramino E.Smilingienė.

Anot turizmo informacijos centro darbuotojos, kadangi ne visi iš anksto apgalvoja, kur ir už kiek atostogaus, o ir orai pajūryje nenuspėjami, kai kurios nakvynės vietos būna užimamos paskutinę minutę.

Viešbučiai tik dabar rezervacijas pradėjo priimti.

Palangoje daugiausia nakvynės vietų galima rasti nuomojamuose apartamentuose ir butuose, kiek mažiau – nuomojamuose kambariuose, kelis ar net keliolika kartų mažiau vietų būna svečių ar poilsio namuose, viešbučiuose ar nuomojamuose namuose, kotedžuose bei nameliuose.

Laikraščio „Vakarinė Palanga“ redaktorė Tamara Zaiceva teigė, jog mieste kol kas tokių kalbų negirdėti; taip anksti rezervuotis nakvynę gali tie, kurie nuolat apsistoja toje pačioje vietoje, kuri jiems yra priimtina, tinkama vieta ir kaina.

Redaktorė spėjo, kad žmonės gali bijoti, jog gerą vietą iš jų nugvelbs kiti, todėl iš anksto paskambina nuomotojams ir užsako nakvynę.

„Viešbučiai tik dabar rezervacijas pradėjo priimti, tad antplūdžio dar nėra“, – patikino T.Zaiceva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius