Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 07

Poilsiautojai pratinasi prie naujos keltų „stotelės“

Nuo birželio 7-osios į Smiltynę norintys persikelti klaipėdiečiai ir uostamiesčio svečiai tai gali padaryti iš naujos keltų stotelės Šiauriniame rage, tačiau naujovė priimtina ne visiems.
Antradienį nauja keltų švartavimosi vieta buvo paruošta darbui, strigo tik prekyba bilietais į Jūrų muziejų.
Antradienį nauja keltų švartavimosi vieta buvo paruošta darbui, strigo tik prekyba bilietais į Jūrų muziejų. / Irmos Ozturhan/15min.lt nuotr.

Antradienį pakalbinti perkėlos darbuotojai tikino, jog darbas naujoje vietoje pirmą dieną ėjosi gana sklandžiai, tačiau pasitaikė nemažai poilsiautojų, kurie iš įpročio ar dėl informacijos stokos kelto ieškojo senojoje vietoje – Kruizinių laivų terminale.

Iš ten į Šiaurinį ragą perkeltos bilietų kasos ir kita reikalinga infrastruktūra, kitapus Danės kranto likusios kelios kilnojamosios kavinės, nepriklausančios keltų bendrovei „Smiltynės perkėla“. „Būna, kad žmonės iš įpročio nukeliauja į Kruizinių laivų terminalą, nors per žiniasklaidos priemones buvo informuota apie naują tvarką. Daugiau klaidžioja lietuviai, užsieniečiai turbūt labiau informuoti“, – pasakojo Šiauriniame rage dirbantis kontrolierius.

Kaip ir manyta, problemų iškilo automobiliais į perkėlą atvykusiems poilsiautojams: vieni iš jų automobilius paliko prie Kruizinių laivų terminalo arba Danės gatvėje išilgai upės, kiti nepaisė kelio ženklo ir automobilius statė Šiauriniame rage, tad pakliuvo į kelių policijos patrulių nemalonę. Keletas automobilių vidurdienį stovėjo su užklijuotais oranžiniais lapeliais, įspėjančiais apie padarytą nusižengimą, kadangi šioje teritorijoje automobilių statymas draudžiamas. „Ne „Smiltynės perkėlos“ prerogatyva organizuoti eismą, tam yra savivaldybė ir kelių policija. Mes savo darbą padarėme“, – gynėsi „Smiltynės perkėlos“ generalinis direktorius Darius Butvydas.

D.Butvydas sakė girdėjęs įvairių atsiliepimų apie naują keltų švartavimosi vietą, tačiau, jo nuomone, žmonėms reikia laiko priprasti prie naujovės. Pirmoji diena nepraėjo ir be nemalonių nesklandumų: dėl neįjungto interneto ryšio dar neveikė Jūrų muziejaus kasos, tačiau, pasak muziejaus Viešųjų ryšių skyriaus vedėjos Nikos Puteikienės, trečiadienį kasos turėtų veikti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius