Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 04

Poilsiautojai vis dar vaišinasi čeburekais: šiemet jau sučiupta 30 prekiautojų

Palangos paplūdimiuose karštomis dienomis vis dar kvepia aliejuje keptais čeburekais – prekiautojai rizikuoja net ir gresiant gauti baudą.
Palangos paplūdimiuose vis dar veši prekyba maistu. Tačiau leidimai šiemet duoti tik prekiautojams vaisvandeniais, ledais.
Palangos paplūdimiuose vis dar veši prekyba maistu. Tačiau leidimai šiemet duoti tik prekiautojams vaisvandeniais, ledais. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Negaliu atsistebėti – parduotuvėse žmonės rinkdamiesi maistą visada pasižiūri, kur jis laikomas, ar nepažeista pakuotė, kiek dar galioja, ar aplink švaru. O čeburekus kaip pirko, taip tebeperka“, – stebėjosi Palangos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Arūnas Elijošius. 

Ši tarnyba išdavė apie 30 leidimų išnešiojamajai prekybai, bet tik tokiam maistui, kuris greitai negenda. Kaip ledai, vaisvandeniai. 

Nors gelbėtojai kasdien garsiai poilsiautojams aiškina nepirkti keptų čeburekų, prekyba jais klesti. „Kitaip nepaaiškinsi to, kad vis įkliūva prekeiviai. Vadinasi, paklausa yra. Betgi taip remiamas šešėlis“, – patikino A.Elijošius. 

Šią vasarą pareigūnams jau įkliuvo 30 prekeivių. Dauguma jų – nepilnamečiai. Už prekybos viešose vietose pažeidimus gresia bauda nuo 20 iki 100 Lt. 

Palangoje veikia keturi cechai, kuriuose kepami čeburekai – jie tiekiami kavinėms, prekybos centrams. Iš kur pakliūva kepiniai į pliažus – ne visada pavyksta išsiaiškinti. 

„Palangos paplūdimiuose veikia 22 lauko kavinės. Jose galima ne tik atsigerti kavos, bet ir užkąsti. Nesuprantu, kodėl žmonės vis tiek perka nežinia kur keptus ir kaip laikytus čeburekus, o paskui skundžiasi apsinuodijimais“, –stebėjosi A.Elijošius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius