-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 31

Poilsio oazė betonu dvelkiančiame Vilniaus Konstitucijos prospekte

Pietūs lauke ir galimybė pasilepinti saulės spinduliais. Tokiais malonumais vasarą vilioja lauko kavinės, o jų nemėgstantys gali rasti vietos miesto erdvėse. Viena tokių – pernai atidaryta terasa Konstitucijos prospekte, prisipildanti per pietų pertraukas, vakarais ir savaitgaliais.
Pasimėgauti saulės spinduliais, suvalgyti sumuštinių ar ledų vilniečiai vis mieliau renkasi į „Swedbank“ terasą
Pasimėgauti saulės spinduliais, suvalgyti sumuštinių ar ledų vilniečiai vis mieliau renkasi į terasą Konstitucijos prospekte. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dešinysis Neries krantas gali pasigirti bent keliomis poilsio zonomis. Vis daugiau žmonių sutraukia pieva šalia Baltojo tilto, o nedrįstantys su biuro drabužiais prigulti ant žolės renkasi terasą Konstitucijos prospekte prie „Swedbank“ banko.

Atvira visiems

„Tokią ir turėjome idėją, kad tai bus vieša, o ne uždara, aptverta vieta ir čia galės ateiti ne tik darbuotojai, o bet kas, bet kokio amžiaus. Kiek pastebime, didžioji dalis jaunimo – moksleivių ir studentų – lankosi, bet ateina ir senjorų“, – pasakojo „Swedbank“ komunikacijos vadybininkė Brigita Vyšniauskaitė.

Nors terasoje žmonių susirenka išties nemažai, incidentų banko atstovai kol kas nepastebėjo. Nesulaužytos ir net neapipaišytos ir terasoje įrengtos kėdės, net ir šiukšlių niekas nepalieka. „Čia žmonės renkasi kultūringai pasėdėti, kavos išgerti, pasigrožėti atsiveriančia panorama. Nėra tokių dalykų, kad kažkas piktadariškai elgtųsi, gal juos sustabdo tai, jog terasa šalia banko“, – svarstė B.Vyšniauskaitė.

Specialiai ši vieta traukos centru nedaroma, čia tik retkarčiais vyksta kokie nors renginiai, nėra kavinės. Tačiau žmonių vis tiek netrūksta.

Oazė atitrūkti nuo darbo

Terasoje sutikta Marija teigė dirbanti kitoje Neries pusėje, tačiau nusprendusi pietų pertrauką išnaudoti pasisėdėjimui terasoje. „Labai gražus vaizdas atsiveria. Kėdžių trūksta, tačiau šiaip viskas super“, – įspūdžiais dalijosi Finansų ministerijoje dirbanti mergina.

Netoliese Konstitucijos prospekte dirbančios Lina ir Sigita pasakojo čia atėjusios pailsėti nuo darbų ir pasideginti. „Ši erdvė fantastiška, man labai patinka, aš čia galėčiau kiaurą dieną sėdėti ir net dirbti. Tačiau dar nelabai kas šitą vietelę žino. Aš čia tik antrą kartą, atsivedžiau ir kolegę parodyti“, – sakė Lina.

Vydūnas ateina į terasą papietauti. Vyras sakė nemėgstantis kavinių ir restoranų maisto, todėl užsakytus ir individualiai jam pagamintus pietus mielai suvalgantis atviroje erdvėje besidžiaugdamas vasaros oru ir gražiu vaizdu. „Aš apskritai esu prieš uždaras erdves, vasarą turėtume visi dirbti lauke. Ypač kai patalpose nėra užtektinai gryno oro, todėl malonu bent pietauti lauke. Toks pietų praleidimo būdas yra didesnis atotrūkis“, – įsitikinęs Vydūnas.

Du jauni vaikinai prisėdę terasoje išsitraukė gitarą. Paklausti, kodėl groti renkasi šią vietą, sakė, kad čia ramu. „Dažnai čia ateiname. Daugiau sau grojame, turime savo kompaniją, pašalinių klausytojų mums nereikia“, – teigė gitara grojantis Erikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius