Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 11

Poilsio parkas atsinaujins neatpažįstamai

Šalia universiteto nusidriekęs Klaipėdos poilsio parkas, kadaise viliojęs klaipėdiečių šeimas atrakcionais, puikiais takeliais ir žaidimų aikštelėmis, radikaliai atsinaujins kitą vasarą.
Žadama, kad jau kitų metų rugpjūtį Poilsio parkas pasikeis neatpažįstamai.
Žadama, kad jau kitų metų rugpjūtį Poilsio parkas pasikeis neatpažįstamai. / A.Kripaitės/15min.lt nuotr.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė tikino, kad parkas neatpažįstamai sutvarkytas turėtų būtų jau kitų metų rugpjūčiui.

Jau pasirašyta ir sutartis su Lietuvos verslo paramos agentūra. Skaičiuojama, kad projektas iš viso atsieis apie 3,4 mln. Lt. Didžioji lėšų dalis – 2,9 mln. Lt. – būtų skirta iš Europos Sąjungos fondų. Likusias lėšas pridėtų Klaipėdos savivaldybė.

Prieš porą metų atlikta gyventojų apklausa parodė, jog  klaipėdiečiai labiausiai norėtų parke ramiai pailsėti, ateiti pasivaikščioti su vaikais, kad šie turėtų kur pažaisti, pasportuoti.
Dar šiais metais ketinama parinkti statybų rangovą, parko techninis projektas jau parengtas.

Darbai suskirstyti į kelis etapus – pirmiausia būtų tvarkoma infrastruktūra: tiesiami takeliai, tvarkomi šviestuvai, suoliukai, ketinama įrengti žaidimų aikšteles, aikštynus riedučių ir riedlenčių sporto mėgėjams.

Ilgainiui 30 hektarų parke atsiras pažintinis takas su atraktyviais įrenginiais, taip pat golfo, vaikų futbolo, krepšinio, paplūdimio tinklinio aikštelės, teniso kortai.

Anksčiau parkas garsėjo didžiuliu atrakcionu – Velnio ratu. Viliamasi, kad atnaujintas parkas gali būti patrauklus verslininkams, užsiimantiems atrakcionų verslu.

Dar nežinia, koks būtų apleistų statinių, stovinčių po aukštos įtampos laidais, likimas. Vieną pastatą, priklausantį savivaldybei, žadama nugriauti.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius