Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 15

Poilsio parko atgaivinimo pirmasis etapas – jau šiemet

Uostamiestyje šiemet bus imamasi pirmųjų žingsnių atkurti vieną didžiausių miesto žaliųjų erdvių – Kultūros ir poilsio parką, esantį šiaurinėje miesto dalyje, greta Vasaros estrados.

28 hektarų ploto parko detalusis planas buvo patvirtintas 2004 metų vasarą.

Parengta galimybių studija, numatanti daugelį metų neliestą zoną atgaivinti keliais etapais ir čia įkurti ramaus šeimos poilsio vietą be triukšmingų atrakcionų ir „amerikietiškų kalnelių“.

Netrukus bus skelbiamas konkursas teritorijos techniniam projektui parengti. Šis etapas kainuos 200 tūkst. litų. Lėšas tam dar pernai birželį iš savivaldybės specialiosios aplinkos apsaugos rėmimo programos skyrė miesto taryba.

Klaipėdos valdžia planuoja dalį parko erdvių išnuomoti ir jose įrengti sporto ir žaidimų aikšteles, o kitas palikti bendram naudojimui. Vienoje aikštelėje jau pareiškė norą įsikurti riedutininkai.
Užbaigus techninį projektą ketinama pradėti pirmąjį parko tvarkymo etapą. Jo metu specialiųjų programų lėšomis būtų nugenėti medžiai, sutvarkyti pėsčiųjų takai, atnaujinti želdiniai. Vėliau bus įrengtas apšvietimas, pastatyti suoliukai, naujos šiukšliadėžės.

Ketinama atitverti ir specialią aikštelę vedžioti šunims.

Visiems šiems darbams lėšų bus siekiama gauti iš ES struktūrinių fondų. Norą bendradarbiauti jau yra pareiškę kaimyniniai Liepojos ir Ventspilio miestai.

Miesto vadovai tikisi, kad į atgimusį parką šeimos rinksis ne tik pasivaikščioti gamtos prieglobstyje, bet ir pažaisti lauko tenisą, krepšinį, pasivažinėti riedučiais, pasisupti karuselėse, sūpynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius