Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 05

Poilsio parko gynėjai rengiasi teismui ir piketui

Tuo metu, kai naujai sutvarkytame uostamiesčio poilsio parke klega vaikai, naujai išklotais takeliais džiaugiasi praeiviai ir lekia dviratininkai, savivaldybės sprendimais nusivylusi iniciatyvinė parko atkūrimo grupė rengiasi teismams ir mitingui.
Parke baigtas pirmasis rekonstrukcijos etapas.
Parke baigtas pirmasis rekonstrukcijos etapas. / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

Pirmadienį ir antradienį savivaldybėje komitetų nariams bus pristatomas siūlymas naikinti bendrovę „Poilsio parkas“. Minėta bendrovė rūpinasi Vasaros estrada, jai priklauso ir dalis poilsio parko teritorijos. Naujai sutvarkytai parko daliai savivaldybė siūlo kitą šeimininka – Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centrą. Šis siūlymas ketvirtadienį bus nagrinėjamas Tarybos Kolegijos posėdyje. Iniciatyvinė grupė, pastaruosius porą metų parke miestiečiams surengusi ne vieną renginį ir talką, nepritaria nė vienam iš šiu siūlymų. Pirmadienio popietę prie savivaldybės jie ketina surengti piketą.


Nepriėmė į  darbo grupę
 
„Viskas buvo gražu, organizavome renginius, gražiai bendradarbiavome. Parašėme savivaldybei raštą, kad norime dalyvauti darbo grupės dėl parko ateities susitikimuose. Tačiau savivaldybė mums atsakė neigiamai. Teisme apskundėme ši sprendimą, nes esame visuomeninis judėjimas ir norima nubraukti mūsų pilietinę iniciatyvą. Mes tik norime bendradarbiauti“, – kalbėjo iniciatyvinės grupės „Klaipėdieti, atgaivink savo miesto parką“ vadovė Jolanta Norkienė. 
 
Moteris teigė savivaldybės prašiusi ir bendrovės „Poilsio parkas“ balanso kopijų, tačiau gavusi siūlymą kreiptis į Registrų centrą. Čia ši informacija teikiama tik susimokėjus daugiau kaip 120 Lt. „Tai savivaldybės įmonė ir informacija yra vieša“, – įsitikinusi moteris. Galiausiai gavusi ir išanaliavusi šia informaciją buhalterės išsilavinimą turinti J.Norkienė teigė, jog šiai įmonei bankrotas negresia, tad bendrovei, tvarkančiai Vasaros estradą, turėtų būti pavesta rūpintis ir naujai atgimusiu parku. Įmonės likvidavimas, anot vadovės, atseis apie 100 tūkst. Lt. „Ar savivaldybė turi tiek daug pinigų?“ – teigė moteris. 

Bendrovė nebereikalinga
 
Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė „15min“ teigė, kad jei tarybos kolegijos posėdyje siūlymui bus pritarta, naujai atgimusiu parku rūpinsis Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centras, šiuo metu ruošiantis verslo planą, ir savivaldybė. 
 
Niekas visuomenininkų neignoruoja, tačiau kiekvienas būkime savo vietoje, - sakė J. Simonavičiūtė.
 
„Bendrovę „Poilsio parkas“ siūloma likviduoti, kadangi bendrovės statusas jos neleidžia administruoti iš savivaldybės lėšų. Bendrovės statusas yra pelno siekimas, deja, parkas ir Vasaros estrada labiau sietini su savivalda, tai žmonėms reikalingi objektai. Jei taryba priims sprendimą likviduoti, Vasaros estradą pavesime administruoti Žvejų rūmams“, – pasakojo J.Simonavičiūtė.
 
Anot jos, iniciatyvinės grupės noras dalyvauti darbinėje grupėje sprendžiant parko reikalus yra vien emocijos. „Visuomenininkai turi reikšti savo nuomonę, kai viešumoje pateikiama informacija,  tačiau kai prašosi į darbinę grupę, manau, jie tiesiog lieja emocijas. Niekas jų neignoruoja, tačiau kiekvienas būkime savo vietoje“, – sakė J.Simonavičiūtė.
 
Poilsio parko pirmojo etapo darbai kainavo apie 3.5 mln. Lt. Šiandien jie bus galutinai užbaigti parke sureguliavus vaizdo kamerų darbą. Visuomenininkams įtarimų kelia ir sąmatos skaidrumas, mat, anot J.Norkienės, itin aukštos inventoriaus kainos. Už suolelį rangovams buvo sumokėta apie 1500, o šiukšliadėžę – apie 2000 Lt.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius