-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 13

„Google“ pristato Nacionalinį stadioną Vilniuje: „Stadionas, kuris niekada nebus pastatytas“

Amžiaus statybos. Taip dažnai sakoma apie dar sovietmečiu pradėtą statyti nacionalinį stadioną ant Vilniaus Šeškinės kalno, kurį jau kelis kartus mėginta kelti iš griuvėsių, tačiau akivaizdžių poslinkių vis dar nėra. Šįkart apie jį pokštaujama net „Google“ žemėlapiuose.
Nacionalinis stadionas „Google“ žemėlapyje
Nacionalinis stadionas „Google“ žemėlapyje / „Google maps“ nuotr.

„Stadionas, kuris niekada nebus pastatytas“. Taip dabar galima perskaityti atsidarius „Google“ žemėlapį ir susiradus nacionalinio stadiono, arba, kaip dabar vadinamas šis objektas, – daugiafunkcio komplekso, vietą jame.

Toks pašmaikštavimas turbūt ne vienam vilniečiui ir juokingas, ir skaudus, kadangi šis stadionas pradėtas statyti dar paskutiniais sovietmečio metais. Lietuva Kovo 11-ąją jau paminėjo 33-ąsias Nepriklausomybės metines, o nacionalinio stadiono Vilniuje kaip nėr, taip nėr.

Tiesa, šiokia tokia šviesa tunelio gale lyg ir šviečia.

Birželio 21 d. meras Valdas Benkunskas pareiškė, kad nacionalinio stadiono Vilniuje, šalia prekybos ir pramogų centro „Akropolis“, statybos jau pradėtos.

„Kažkuria prasme statybos jau yra prasidėjusios, jau yra ir griovimo darbai padaryti, ir žemės tvarkymo darbai, dabar gruntas vežamas, bandomieji polių kasimo darbai testuojami.

Darbai tam tikri tikrai vyksta, tai ilgas procesas, bet jis nėra etapais kažkaip, kad reikėtų oficialaus starto jam“, – BNS tuomet teigė V.Benkunskas.

Stadiono statybų rangove pernai buvo pasirinkta „Veikmės statyba“, tačiau šiemet ji pasiūlė darbus atlikti trečdaliu brangiau – už maždaug 120 mln. eurų, todėl vystytoja – investicijų bendrovės „BaltCap“ įmonė „Vilniaus daugiafunkcis kompleksas“ bando ieškoti kito rangovo.

Meras sakė nežinąs, kaip vyksta tolesnės derybos dėl rangovo, to nepatikslino ir „BaltCap“.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Nacionalinio stadiono statybos
Lukas Balandis / BNS nuotr./Nacionalinio stadiono statybos

2021-ųjų spalį pasirašyta koncesijos sutartis įsigaliojo pernai liepą, ji numato, kad iki 2025-ųjų balandžio būtų pastatytas UEFA standartus atitinkantis 15 tūkst. vietų futbolo stadionas su daugiafunkciniu sporto kompleksu.

Bendra 25 metų trukmės koncesijos sutarties vertė siekia 280 mln. eurų – be beveik 160 mln. eurų savivaldybės ir ministerijos įsipareigojimų, dar apie 120 mln. eurų pajamų per visą sutarties laiką koncesininkas turėtų gauti už suteiktas paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius