Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 07 /15:51

Pokyčiai Vilniaus savivaldybės įmonėse – keičiami direktoriai trijose bendrovėse

Vilniaus miesto savivaldybė ėmėsi jai priklausančių įmonių vadovų keitimo. 15min žiniomis, šiuo metu sutarta, kad pareigas paliks dviejų bendrovių vadovai, trečioje keičiasi ne generalinis direktorius, bet du aukštas pareigas einantys vadovai. Vilniaus vadovai šią informaciją patvirtina.
Vilniaus savivaldybėje
Vilniaus savivaldybėje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pareigų nuo gruodžio 1-osios neteks „Vilniaus plano“ direktorė Jurga Večerskytė-Šimeliūnė, tačiau ji įmonėje liks ir dirbs vyr. architekte.

S.Žiūros nuotr./Jurga Večerskytė-Šimeliūnė
S.Žiūros nuotr./Jurga Večerskytė-Šimeliūnė

Taip pat, 15min duomenimis, atleidžiamas ir „Vilniaus vystymo kompanijos“ direktorius Arūnas Remigijus Zabulėnas. Tiesa, sprendimas dar galutinai nepatvirtintas.

Mantvydo Drevinsko nuotr. /Arūnas Remigijus Zabulėnas
Mantvydo Drevinsko nuotr. /Arūnas Remigijus Zabulėnas

Kalba apie pokyčių reikalingumą

Keičiasi ir „Vilniaus viešojo transporto“ vadovybė, iš jos pasitraukė buvęs eksploatacijos direktorius Gintaras Nakutis. Kartu su juo traukiasi ir finansų direktorius Antanas Poška. G.Nakutis yra buvęs ir generaliniu VVT direktoriumi, tačiau pasitraukė, o vėliau grįžo ir užėmė eksploatacijos direktoriaus pareigas.

Vilniaus vadovai kol kas nėra linkę plačiau komentuoti šių pokyčių. Tiesa, nei meras Remigijus Šimašius, nei savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis pačių pokyčių neneigia.

„Atleidinėti neatleidinėjame, bet pokyčių visą laiką būna ir jų bus artimiausiu metu. Pranešime, kai jų bus. Dabar nenoriu ekspromtu sakyti, bet pokyčių yra, jie reikalingi, jie daromi, kai reikalingi. Kai bus konkrečiai, tai pranešime“, – aptakiai kalbėjo meras.

„Šiuo metu galvojama apie strateginius pokyčius įmonėje, plečiant jos veiklą, bus reikalinga platesnė ir kitokia vadovybės komanda“, – apie „Vilniaus vystymo kompanijos“ direktoriaus keitimą tepasakė ir P.Poderskis.

Ši bendrovė ne kartą yra kritikuota dėl lėtai vykstančių mokyklų, darželių remontų, taip pat dėl darželių ir jų priestatų statybų.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vilniaus Jono Basanavičiaus progimnazijos remonto darbai
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vilniaus Jono Basanavičiaus progimnazijos remonto darbai

Tik sutapimas

Tarybos posėdžio metu paklaustas konservatoriaus Valdo Benkunsko, P.Poderskis apie situaciją pakalbėjo plačiau. Jo teigimu, tiesiog taip sutapo, kad vienu metu atleisti keli vadovai, bet esą nieko grėsmingo neįvyko.

„Vilniaus plano“ vadovybės kaita yra susijusi su tuo, kad pati vadovė iki galo užtikrintai nesijaučia savo pozicijoje ir nori susifokusuoti ten, kur tikrai yra stipri ir kur mes vertiname jos kompetenciją. Ji nuo gruodžio 1 dienos, kai perduos visus darbus, bus įmonės vyr. architektė, atsakinga už projektų vientisumą, kūrybinę kokybę ir urbanistinius dalykus. Laikinai direktoriaus pareigas eis Gintautas Pretkelis, bus skelbiamas naujas konkursas“, – apie J.Večerskytę-Šimeliūnę sakė P.Poderskis.

Dėl „Vilniaus vystymo kompanijos“ situacija kiek kitokia – iš politikų neretai būdavo sulaukiama klausimų dėl šios įmonės vykdomų projektų, kurių pastaraisiais metais daugėjo, todėl esą įmonės vadovybę reikia stiprinti. Prijungus „Start Vilnius“ įmonė tapo ir turto valdytoja, o ateityje jai galvojama priskirti ir turto valdymo funkcijas. Tam tinkamai suvaldyti ir įgyvendinti reikėsią daugiau vadovų.

„Laikinai turbūt vadovaus Rasa Čeponytė, bus skelbiamas konkursas. Bet valdyba dar nėra pasisakiusi dėl šių pokyčių, tai galbūt dar nėra visai aišku, kokia forma jie bus įgyvendinti“, – teigė administracijos direktorius.

Du „Vilniaus viešojo transporto“ vadovai pasitraukė patys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius