-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 04

Policija aiškinasi, ar Biržų ūkininkui išties grasino nusikaltėlių gauja

Viešai apie gaujų siautėjimą Biržuose prabilęs ūkininkas ir verslininkas Romualdas Misevičius sulaukė išskirtinio teisėsaugos dėmesio. Policijos generalinis komisaras Sauliaus Skvernelis teigia, kad visi ūkininko skundai bus ypač akylai ištirti.
Romualdas Misevičius
Romualdas Misevičius / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Ūkininkas sutirštino spalvas?

„Su juo yra dirbama individualiai, pajėgos yra skirtos ir iš Panevėžio apskrities organizuotų nusikaltimų tyrimo biuro, ir iš Kriminalinės policijos biuro. Pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimų, kur bus apibendrinti ir sujungti visi ankstesni 8 tyrimai, kompleksiškai pažiūrint, ar jie yra tarpusavyje susiję ir kiek jie susiję su organizuotu nusikalstamumu“, – trečiadienį apsilankęs Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto posėdyje sakė S.Skvernelis.

Anot jo, R.Misevičius yra drąsus žmogus, nepabijojęs viešai prabilti apie nusikaltėlius. Kita vertus, S.Skvernelis pažymi, kad ūkininkas situaciją nutapė per tamsiomis spalvomis.

S.Skvernelis dar kartą pabrėžė, kad kalbos neva Biržų policija neturi jokių galių, prastai dirba, o situaciją valdo ir kontroliuoja menama organizuota grupuotė, yra neteisingos.

S.Skvernelis pažymi, kad ūkininkas situaciją nutapė per tamsiomis spalvomis.

Policijos generaliniam komisarui pritarė ir generalinis prokuroras Darius Valys. Anot jo, iki šiol Panevėžio apygardos prokuratūrai dėl gaujos siautėjimo Biržuose skundėsi vienintelis R.Misevičius.

„Neturiu duomenų apie kitus galimus panašiai nukentėjusius asmenis“, – teigė D.Valys.

Ko negalima žinoti visuomenei?

Policijos komisaras teigė, kad nusikalstamumas Biržuose nėra didesnis nei kitose Lietuvos vietovėse.

Jis Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto nariams trečiadienį pateikė skaičius, kiek Lietuvoje yra įvairaus masto – nuo tarptautinių iki besiformuojančių – organizuotų nusikalstamų grupuočių. Visuomenei įvardinti šiuos skaičius, anot S.Skvernelio, negalima.

„Detalių, nors ir labai norėčiau tą pasakyti, kad pasikeistų suformuota nuomonė, šiandien negaliu pasakyti“, – apgailestavo jis.

Prokuratūra iki šios savaitės pabaigos turi nuspręsti, ar Biržų policininkai tinkamai reagavo į įvykį, kai praėjusios savaitės šeštadienio vakarą buvo nušautas septyniolikmetis. Pasak D.Valio, pirminiai tyrimo duomenys rodo, kad policija nesuklydo.

Kol kas policijai priekaištų dėl reagavimo į šį įvykį neturi ir Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas. Jo pirmininkas socialdemokratas Julius Sabatauskas teigė, kad  labiausiai stebina faktas, jog dėl šūvių gatvėje į pareigūnus nesikreipė aplinkinių daugiabučių gyventojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius