Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 21

Policija Garliavoje likusius protestuotojus paragino išsiskirstyti (atnaujinta 12.50 val.)

Atrodė, kad po ketvirtadienį priimto Panevėžio apygardos teismo sprendimo savaitę trukusi Kedžių ir Venckų namų apgultis baigsis, tačiau ištvermingiausi šių šeimų rėmėjai vis dar budi Garliavoje esančioje Klonio gatvelėje.
Žmonės neįleido antstolio į Kedžių namą
Žmonės neįleido antstolio į Kedžių namą. / Aliaus Koroliovo/ 15min.lt nuotr.

Tiesa, penktadienį prie D.Kedžio artimųjų namų likęs būrelis nė iš tolo neprilygsta tai įspūdingai armijai žmonių, kurie ketvirtadienį buvo užgulę Garliavos miestelį. Praėjus lygiai savaitei po prieštaringai vertinamos Kėdainių rajono apylinkės teismo nutarties paskelbimo, Klonio gatvelėje yra likę keliasdešimt ištvermingiausių D.Kedžio rėmėjų.

Penktadienį šioje vietoje apsilankę keli Kauno rajono policijos komisariato pareigūnai protestuotojus paragino skirstytis. Priešingu atveju, pasak pareigūnų, žmonėms grės administracinė atsakomybė.

„Ten likę žmonės buvo įspėti, kad dėl neteisėtų laikinųjų statinių (palapinių ir pavėsinių – red.) ir dėl neteisėto žmonių susibūrimo bus imtasi priemonių. Mes juos paraginome arba išsiskirstyti, arba gauti reikalingus leidimus“, – portalui 15min.lt teigė Kauno rajono policijos komisariato viršininkas Romas Oželis.

Paklaustas, per kiek laiko laikinieji Klonio gatvės gyventojai turi gauti leidimus, R.Oželis patikino, jog „iki šios darbo dienos pabaigos“.

„Priešingu atveju bus imtasi atitinkamų priemonių“, – tikino komisaras.

Jau beveik savaitę prie Kedžių ir Venckų namų gyvenantis, iš Vilniaus į Garliavą praėjusią savaitę atskubėjęs Marius Kuprevičius tvirtino, jog juos penktadienį aplankę policijos pareigūnai elgėsi labai draugiškai ir jokių grasinimų neišsakė.

„Jeigu reikia leidimų, mes juos greitai susiorganizuosime. Tiesa, iškart išvažiavus policijai aš skambinau seniūnui, bet jo tuo metu nebuvo darbe, – kalbėjo protestuotojų lyderis. – Policininkai bendravo labai draugiškai ir jokios įtampos čia nekėlė. Už tai mes jiems esame dėkingi.“

Papildyta 12.50 val. Biržuose gimęs, Kaune dziudo specialybę įgijęs ir pastaruoju metu Vilniuje gyvenantis M.Kuprevičius Klonio gatvelėje yra jau beveik savaitę.

„Su kiekviena diena darausi vis stipresnis, su kiekviena diena jaučiu vis didesnį Lietuvos gyventojų palaikymą. Tik balso stygos atsisako, nes labai daug tenka kalbėti“, – pasiguodė vyras.

Paklaustas, kodėl jis su būreliu žmonių vis dar saugo Venckų ir Kedžių namus, M.Kuprevičius pareiškė, jog ketvirtadienį priimtas Panevėžio apygardos teismas iš esmės nieko nekeičia.

„Praėjusį penktadienį paskelbė visiškai absurdišką sprendimą, kurį liepė iš karto vykdyti. Po šešių dienų jie mums pasako, kad tas absurdiškas sprendimas gali būti ne iš karto vykdomas ir mes neva turime švęsti pergalę. Bet mes nesame šunys ir mums numestas kaulas nieko nereiškia, – kalbėjo vyriškis. – Tai, kas dedasi šioje gatvėje, taip turi atrodyti Lietuvos Respublika. Kai kiekvienas žmogus su kiekvienu bendrauja, kalbasi, kai vienoje grupelėje visi klausosi grojančio gitara, kai kitoje grupelėje sustoję ratu žmonės meldžiasi. Kad aš čia daugiausiai kalbu, nereiškia, kad aš esu svarbesnis už tą, kuri man duoda sumuštinį ar sako, kad man jau laikas pailsėti“.

M.Kuprevičius tvirtino tebelaukiantis mergaitės likimui neabejingų žmonių, tačiau pabrėžė, jog norėtų matyti tik blaivius asmenis.

„Kviečiame dar šiandien visus, bet nenorime girtų tikrai, niekas čia negers. Visi, kas nori atvykti pabendrauti, pasisakyti savo problemas, visų mes čia laukiame. Drąsiaus mamos vardu labai prašau nevykti čia išgėrusiems žmonėms. Mes čia tikrai nesusirinkome baliavoti, – tvirtino vyriškis. – Čia bus labai įdomių paskaitų apie svastikas, savaitgalį čia apsilankys baikeriai iš septynių šalių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius