Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 16

Policija: nusikalstamumas Kauno miesto centre mažėja

Tokias žinias pareigūnai pateikė ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybėje vykusiame Laisvės alėjos ir senamiesčio atgaivinimo idėjoms teikti darbo grupės pasitarime.
Policijai perduotais riedžiais pareigūnai galės naudotis pusę metų
Policijai perduotais riedžiais pareigūnai galės naudotis pusę metų. / Aliaus Koroliovo nuotr.

„Iš pateiktos statistikos matyti, kad per pastaruosius trejus metus pastebima nusikaltimų mažėjimo tendencija. Pavyzdžiui, 2007 metais užfiksuoti 182, 2008 metais – 170, o 2009-aisiais – jau tik 104 nusikaltimai. Tikimės, kad naujos miesto ir verslininkų iniciatyvos padės dar labiau sumažinti nusikalstamumą miesto centre“, – sakė darbo grupės pirmininkas, miesto tarybos narys Jonas Koryzna.

Kauno policijos Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas akcentavo tiesioginę ir netiesioginę Kauno miesto savivaldybės paramą užtikrinant viešąją tvarką bei saugumą mūsų mieste.

„Želdinių genėjimas parkuose, skveruose, kokybiško lauko apšvietimo užtikrinimas tamsiu paros metu, saugumo priemonių įgyvendinimas organizuojamų masinių kultūrinių renginių metu, stebėjimo vaizdo kamerų įrengimas viešosiose erdvėse, taip pat suteikta savivaldybės parama – riedžių perdavimas Kauno miesto viešajai policijai yra efektyvios nusikalstamumo prevencijos priemonės“, – kalbėjo R.Stukas.

Pareigūno teigimu, vienas policijos pareigūnas, patruliuodamas pėsčiųjų zonoje riedžiais, mobilumu ir darbo efektyvumu prilygsta 2–3 pėsčiomis patruliuojantiems policijos pareigūnams.

Komisaras teigiamai įvertino J.Koryznos pasiūlytą iniciatyvą į prevencinių saugumo priemonių planą įtraukti ir privačias saugos tarnybas.

„Sulaukėme dviejų privačių saugos tarnybų atsiliepimų į pateiktą pasiūlymą dalyvauti šioje iniciatyvoje, o tai byloja apie verslo įmonių socialinį atsakingumą net ir šiais nelengvais ekonominiais laikais. Tikimės artimiausiu metu šį projektą pradėti įgyvendinti. Turime koncepciją, kaip jau nuo rugsėjo mėnesio jį sustiprinti, įtraukiant nevyriausybines organizacijas bei vietos verslininkų bendruomenę. Kitas aktualus klausimas – stebėjimo vaizdo kamerų prie pramogų ir laisvalaikio praleidimo vietų įrengimas ir prijungimas prie realaus laiko stebėjimo tinklo.

Neretai prasidėję konfliktai šių įstaigų patalpose liūdnai baigiasi šalia jų prieigų. Šis pasiūlymas, kitaip nei pirmas, reikalauja papildomų investicijų, tačiau yra akivaizdžiai efektyvi prevencinė saugumo priemonė“, – sakė R.Stukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius