-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 06

Policija nusprendė nepradėti ikiteisminio tyrimo dėl Mykolo Majausko pareiškimo apie peilį dukros vežimėlyje

Vilniaus policija nusprendė nepradėti ikiteisminio tyrimo dėl premjero patarėjo Mykolo Majausko pareiškimo, kuriame jis prašė ištirti, kas jo mažametės dukros vežimėlyje paliko lenktinį peilį.
Mykolas Majauskas
Mykolas Majauskas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Dėl pareiškimo yra atsisakyta pradėti ikiteisminį tyrimą. Atsisakyta, mūsų nuomone, nesant nusikaltimo, numatyto Baudžiamojo kodekso 145 straipsnyje, kuris apima žmogaus terorizavimą, grasinimą nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą“, – BNS pirmadienį sakė Vilniaus trečiojo policijos komisariato viršininkas Ramūnas Šilobritas.

Šis sprendimas dar gali būti apskųstas.

M.Majauskas lapkričio pabaigoje kreipėsi į policiją prašydamas, kas lapkričio 24 dieną vakarą į jo dukros vežimėlį, saugomą namo laiptinėje, įdėjo lenktinį peilį.

„Nemėgstu sąmokslo teorijų, tačiau neturiu teisės rizikuoti savo brangiausių žmonių sveikata ir ramybe. Jei tai kvaili juokai, tegul pareigūnai išsiaiškina ir pareikalauja atsakomybės, jei tai grasinimas, susijęs su mano tiesioginiu darbu, tai mano atsakas – viešumas ir tikėjimas teisėsaugos profesionalumu“, – pranešime spaudai sakė premjero patarėjas.

Tuo metu buvo žiniasklaidoje aptariami M.Majausko skambučiai valstybės įmonių vadovams dėl didesnio jų indėlio į valstybės biudžetą.

Premjero patarėjas pranešė policijai nurodęs, kad lapkričio 18 dienos „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Stasys Dailydka telefonu jam kalbėjo „apie jaunus ir energingus žmones, kurie, padarę klaidų, kartais būna baudžiami ir po to jiems būna sunku atsikelti“.

S.Dailydka BNS sakė su premjero patarėju kalbėjęs plačiąja prasme – kad tokiais skambučiais M.Majauskas gali susigadinti karjerą ir reputaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius