Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 04

Policija pasiryžusi užtikrinti tvarką per seksualinių mažumų eitynes

Policija yra pasirengusi užtikrinti viešąją tvarką seksualinių mažumų eitynių metu, antradienį pareiškė Vilniaus policijos vadovas Kęstutis Lančinskas.
Seksualinių mažumų atstovai
Seksualinių mažumų atstovai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai jis sakė netrukus po to, kai buvo paskelbta, jog dėl galimų neramumų laikinasis generalinis prokuroras Raimondas Petrauskas paprašė teismo uždrausti šeštadienį planuojamas eitynes. Prokuratūros vadovas sakė sprendimą priėmęs remdamasis dar penktadienį gauta informacija. 

„Policija yra pasirengusi“, – BNS antradienį sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas K.Lančinskas.

Jo teigimu, „policija nediskutuoja šiuo klausimu nuo pat leidimo išdavimo“ ir ruošiasi viešosios tvarkos užtikrinimui renginio metu.

Į klausimą, ar policija turi informacijos apie galimus neramumus eitynių metu, Vilniaus apskrities policijos viršininkas neatsakė.

Vilniaus meras Vilius Navickas antradienio rytą taip pat sakė, kad policija pasirengusi eitynių „Už lygybę“ metu užtikrinti jų viešąją tvarką.

„Mes dalyvavom susitikimuose su policijos atstovais, (...) mums patvirtinta, kad reikiami resursai ir pajėgos bus užtikrintos. Taip kad tiems žmonėms, kurie atliks tą dieną pareigą, dideliųproblemų ir didelių iššūkių neturėtų kilti“, – tvirtino V.Navickas.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virginijus Dastikas BNS sakė, kad išduodama leidimą seksualinių mažumų eitynėms „savivaldybė pasielgė pagal įstatymą, o išorinę tvarką turi užtikrinti policija“.

Vilniaus apygardos administracinis teismas antradienį pranešė, kad laikinasis Generalinis prokuroras Raimondas Petrauskas teismo prašo panaikinti leidimą šį šeštadienį planuojamoms seksualinių mažumų eitynėms Vilniuje, nes per jas esą galimi neramumai.

R.Petrausko teigimu, panaikinti leidimą teismo buvo paprašyta remiantis operatyvinių tarnybų informacija, kuri gauta dar penktadienį. Pasak laikinojo Generalinio prokuroro, prašoma neleisti eitynių, kad nenukentėtų jų dalyviai.

Tuo metu Lietuvos gėjų lygos vadovas Vladimiras Simonko stebėjosi, kad pareigūnai turėdami informacijos apie grėsmes nori uždrausti renginį, o ne siekia pažaboti galimus neramumų sukėlėjus.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius