-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 08

Policija prašo pinigų

Policijos pareigūnai kreipėsi į savivaldybę, prašydami lėšų skubios pagalbos įrenginių, skirtų atokesnių vietovių gyventojams, išlaikymui. Miesto valdžia tikina pinigų tokiems projektams nenumačiusi, tačiau ketina peržiūrėti rezervines lėšas.
Piktavalė iš senolės pavogė 900 lt.
Pinigai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Savivaldybė

Šiuo metu projektas „Būk saugus su mobiliu“ įgyvendinamas 37-iose savivaldybėse. Nuo 2007-ųjų atokesnių vietovių gyventojams jau išdalyta daugiau nei 600 skubios pagalbos įrenginių. Įrenginys primena mobilųjį telefono aparatą, tačiau sukonstruotas taip, kad kartą paspaudus pagalbos mygtuką, nukentėjusiojo pokalbio negalima nutraukti, to padaryti negalėtų ir užpuolikas.

Skambinančiajam nereikia nuolat pranešinėti savo adreso, tai jis būna nurodęs įrenginio gavimo anketoje, todėl pagalba į atokias vietas siunčiama operatyviau.

„Tokie įrenginiai kaimo vietovių gyventojams padeda jaustis saugiau. Norint toliau tęsti ir plėtoti projektą reikalingas finansavimas. Preliminariais skaičiavimais, metams vieno įrenginio išlaikymas kainuotų apie 450 Lt“, – kreipimesi į šalies savivaldybes dėsto Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Visvaldas Račkauskas.

„Gavome policijos prašymą. Planuojant biudžetą lėšų tokiems dalykams nebuvo numatyta, tačiau sutinkame, kad programa naudinga, todėl bus tariamasi, iš kur paimti pinigų, tikslinama, kiek jų reikėtų“, – „15min“ sakė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virginijus Dastikas.

Iš skubios pagalbos įrenginių nuo 2007-ųjų jau buvo gauti 253 pagalbos prašymai. 130 dėl medicinos pagalbos, 115 – dėl įvairiausių teisėtvarkos pažeidimų, 8 – dėl gaisrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius