-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 12 23

Policijai rajonuose – ne tik ekstremalios užduotys, bet ir ypatingi reikalavimai

Policijai rajonuose tenka labai svarbi užduotis: pasirūpinti didelio regiono saugumu, įveikti nemenką atstumą ir, žinoma, suspėti į pagalbą, o norintiems dirbti Vilnijoje tenka kalbėti trimis pagrindinėmis Vilniaus krašto kalbomis.
Vilniaus policija gaudė A juostą užimančius automobilių vairuotojus
Policija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Žinios kasdien praneša apie ekstremalius įvykius, atrodo, kad miesto policija neturi laisvos dienos. Kai kam gali pasirodyti, kad policijos darbas rajone paprastesnis nei mieste: mažiau gyventojų, ramesnis gyvenimo būdas, mažiau problemų.

Vienas didžiausių skirtumų tarp miesto ir rajono – susisiekimas, iki iškvietimo taško kartais tenka važiuoti daugiau kaip 50 km. „Būna tokių atvejų, kai reikia palikti automobilį ir eiti pėstute“, – tikina policininkė Danutė Jankauskė. 

Vienkiemiuose, kur kaimyno taip lengvai nesutiksi, viskas kur kas pavojingiau. 

LRT TELEVIZIJOS laida „Misija: Vilnija“ lankosi Vilniaus rajone, Rudaminos policijos nuovadoje. Pagrindinė laidos herojų, policininkių D. Jankauskės ir Boženos Klusovskajos, veiklos sritis – nepilnamečiai ir jų tėvai. Jos prižiūri, kad probleminės šeimos tinkamai augintų vaikus ir vaikų gyvybei negrėstų pavojus. 

Žinoma, tokių šeimų yra ir mieste, bet ten yra kaimynų, kurie prireikus gali iškviesti pagalbą. Vienkiemiuose, kur kaimyno taip lengvai nesutiksi, viskas kur kas pavojingiau. 

„Vaikai išeina, laksto vieni, gali išvažiuoti į gatvę su dviratuku, bet tėvams atrodo, kad čia nieko baisaus“, – pasakoja pareigūnė. 

Tačiau pareigūnių darbas ne tik prižiūrėti tokias šeimas. Kartais tenka susidurti ir su labai ekstremaliomis situacijomis. „Vaikas verkia. Žinom ir girdim, kad jis – viduje, o namai užrakinti. Įlipom pro langą, ant dujinės viryklės – verdantis puodas, vanduo jau buvo išgaravęs, iki nelaimės – sekundės“, – prisimena D. Jankauskė. 

Policininkės sako, kad bet kas dirbti Vilnijoje negalėtų, čia tenka kalbėti trimis pagrindinėmis Vilniaus krašto kalbomis. „Svarbu susikalbėti, nes gali nuvažiuoti pas šeimą, kur nemoka nei lietuvių, nei rusų kalbų“, – aiškina pareigūnė. 

Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Misija: Vilnija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius