-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 27

Policijos apgultis romų tabore davė rezultatų

Policijos departamentas pateikė ataskaitą apie tris mėnesius trukusios narkomanijos prevencinės akcijos Vilniaus romų tabore rezultatus. Anot išplatinto pranešimo spaudai, suaktyvintos policijos priemonės leido vienos dienos narkotinių medžiagų apyvartą sumažinti keturis kartus.
Vilniaus čigonų tabore
Policija čigonų tabore / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Tokie duomenys paskaičiuoti atsižvelgiant į akcijos metu gerokai sumažėjusį žmonių srautą į taboro teritoriją. Tačiau vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis teigia ataskaitoje pasigedęs išsamios taikytų priemonių poveikio analizės ir išvadų, kokias priemones būtų galima taikyti ateityje.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto 2–ojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai šiemet pradėjo per 100 ikiteisminių tyrimų, susijusių su narkotinėmis medžiagomis. Pernai iki birželio mėnesio buvo pradėta 12 tokių tyrimų. Per šių metų gegužės mėnesį, sustiptinus romų taboro kontrolę, už narkotinių medžiagų vartojimą buvo surašyti apie 1100 protokolų (2009 m. per 5 mėnesius buvo surašyti 228 protokolai).

Taip pat buvo sustiprinta Kelių eismo taisyklių (KET) kontrolė – per balandžio ir gegužės mėnesius kelių patruliai romų taboro prieigose patikrino daugiau nei 1200 transporto priemonių, už narkotinių medžiagų vartojimą sulaikė per 100 vairuotojų, nustatyti kiti 145 KET pažeidimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius