Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 04

Policijos ieškota penkių asmenų šeima surasta: jiems bus teikiama visokeriopa pagalba

Policijos ieškota penkių asmenų šeima buvo rasta. Tiksliau – pareigūnai nustatė jos buvimo vietą ir pranešė apie ją Utenos vaiko teisių sargams. Geriausi specialistai ėjo pas šeimą su taikiausiais ketinimais, nors nežinojo, kaip bus priimti. Šeima svečius mielai priėmė, pabendravo. Šeima ir toliau bus kartu – jiems visiems bus teikiama visokeriopa pagalba.
Ilgai laukta žiema
Ilgai laukta žiema / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Utenos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Irena Gaigalienė informavo, kad visa dingusi penkių asmenų šeima buvo rasta. Pareigūnai savo darbą atliko puikiai – surado ir pranešė apie jos buvimo vietą.

Prieš kelias savaites buvo pranešta, kad policija Vaiko teisių apsaugos tarnybos prašymu ieško dingusios šeimos su trimis vaikais. Svarbiausia to priežastis – vaikai nelanko mokyklos. Šeima dažnai keitė gyvenamąją vietą.

Skyriaus vedėja teigia, kad pas šeimą vyko patys kvalifikuočiausi specialistai. Jokio konflikto neįvyko. Šeima suprato svečius ir nusprendė priimti siūlomą pagalbą.

Visa šeima kuriam laikui bus apgyvendinta viename iš krizių centrų, kurio vieta nenurodoma, saugant šeimos privatumą. Pirmiausia bus įvardintos problemos, kurios šeimai trukdo. Vėliau šios problemos bus metodiškai sprendžiamos.

„Visi elgiasi kultūringai, eina į kontaktą. Šeima suprato, kad mūsų tikslas – užtikrinti prigimtines vaikų teises, bet kartu ir padėti visai šeimai, ne tik vaikams“, – pabrėžė I.Gaigalienė.

Gal specialistai pas šeimą atvyko su tortu? Ne visai. Specialistai ėjo į nežinomybę. Tai yra tam tikra nenuspėjama ekstremali situacija, kuri tiesiog taikiai ir laimingai baigėsi. Nešėsi vaikams žaislų ir knygelių, tačiau nėra žinoma, ar prireikė tai panaudoti.

Vedėja tvirtina, jog toks tikslas ir buvo keliamas nuo pat pradžių – padėti visai šeimai, o ne atskirti vaikus nuo tėvų.

Pastebėjo, kad šeimoje nėra fiksuota smurto ar alkoholio vartojimo atvejų, vaikai prižiūrėti.

„Ne su kaltinimais atvykome, o su pasiūlymu bendradarbiauti, padėti. Tikimės, kad ir toliau viskas sėkmingai klostysis. Taip pat tikimės, kad ši istorija nebus dirbtinai eskaluojama visuomenėje“, – teigė vedėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius