Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 28

Policijos mokyklą baigė 103 kursantai

Penktadienį – dar viena kursantų laida baigė mokslus Lietuvos policijos mokykloje (LPM). Į policijos bendruomenę įsilies 103 LPM absolventai, rašoma spaudai išplatintame pranešime.
Policijos mokyklą baigė 103 kursantai
Policijos mokyklą baigė 103 kursantai / Policijos nuotr.

Iškilminga LPM absolventų profesinio mokymo diplomų įteikimo šventė antrus metus iš eilės vyko Raudondvario dvare. Sėkmingai baigusių LPM kursantų pasveikinti ir pasidžiaugti jų švente atvyko Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas, Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas Rimantas Bobinas, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas, policijos kapelionas Algirdas Toliatas, kursantų artimieji, LPM bendruomenė.

Šventė prasidėjo iškilminga kursantų rikiuote, giedant Lietuvos Respublikos himną.

Prieš įteikiant diplomus, sveikinimo žodį tarė vidaus reikalų ministras.

„Šiandien ypatinga diena, ypatingai kursantams. Jūs tuoj pat gausite diplomus, kurie įrodo, kad sėkmingai baigėte Lietuvos policijos mokyklą ir esate pasiruošę dirbti sudėtingą policijos darbą. Taip pat ypatinga diena ir visai policijos sistemai, į kurią ateina gausus jaunų žmonių būrys tarnauti žmonėms. Tikiuosi, kad jūsų pasirinktas kelias yra teisingas“, – kalbėjo vidaus reikalų ministras E.Misiūnas ir palinkėjo sąžiningai vykdyti savo priesaiką, tikėti tuo ką daro, garbingai tarnauti Lietuvos žmonėms ir atstovauti Lietuvos policijos pareigūno vardui.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas R.Bobinas pasveikino kursantus, įgijus kompetencijas ir policininko kvalifikaciją, o kitą savaitę jau tapsiančius pareigūnais – angelais sargais, į kuriuos žmonės dės didžiausias viltis, tikėdamiesi pagalbos. Palinkėjo kilniai tarnauti Lietuvai, jos žmonėms, būti tikrais, padoriais, atsakingais valstybės saugotojais.

Policijos nuotr./Policijos mokyklą baigė 103 kursantai
Policijos nuotr./Policijos mokyklą baigė 103 kursantai

Po sveikinimo žodžių prasidėjo svarbiausia šventės dalis – diplomų įteikimas. LPM profesinio mokymo diplomus, liudijančius įgytą policininko kvalifikaciją bei LPM baigimo ženklus kursantams įteikė vidaus reikalų ministras E.Misiūnas, policijos generalinio komisaro pavaduotojas R.Bobinas ir LPM viršininkas A.Kaminskas.

LPM viršininkas įteikė padėkas kursantams už gerą mokymąsi, aktyvią visuomeninę veiklą, nepriekaištingą elgesį ir aukštus pasiekimus sportinėse varžybose.

Sveikinimo kalboje, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, padėkojo už policijos ir Kauno rajono savivaldos bendradarbiavimą, pasidžiaugė, kad mokslus LPM absolventų gretose yra ir Kauno rajono gyventojų.

LPM vadovas A.Kaminskas, sveikinimo kalboje padėkojo dėstytojams ir kursantų artimiesiems. „Kursantai, jūs visus mokslo metus buvote mūsų šeimos nariais, jūs prie mūsų ir mes prie jūsų pripratome. Čia kaip ir gyvenime – išlydi artimus žmones į kelionę, žinai, kad sėkmingai grįš, bet dūšioje vis tiek neramu. Taip ir su jumis, išleisdami jaučiame nerimą, kaip jūs pritapsite, kaip įleisite šaknis. Visus šiuos metus mes siekėme jums suteikti tas kompetencijas, kurios bus reikalingos tarnyboje“, – kalbėjo A.Kaminskas.

Linkėdamas kursantams toliau tobulėti, mokytis, siekti karjeros, imti geriausius pavyzdžius iš būsimų, labiau patyrusių kolegų, LPM vadovas negailėjo prasmingų žodžių – „sparnai subrandinti, kilkite, tegul jūsų darbus ir gyvenimą laimina Aukščiausiasis“.

Policijos kapelionas A.Toliatas kursantams linkėjo – „darykite gerus darbus, juos darykite gerai ir darykite juos nuolat, venkite abejingumo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius