Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 01 23

Policijos reforma: keturi naikinami Vilniaus padaliniai jungiami į vieną

Policijos reforma vyksta toliau – Vilniuje bus naikinami keturi policijos padaliniai ir jungiami į vieną – Reagavimo valdybą.
Laisvės prospekte partrenkta pėsčioji
Laisvės prospekte partrenkta pėsčioji / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Policijos vadovybė sako, kad šiais pokyčiais norima dar labiau sumažinti vadovaujamų pareigybių skaičių, kabinetuose dirbusius pareigūnus siųsti į nusikaltimų vietas nukentėjusiems žmonėms padėti ir ieškoti įtariamųjų, taip pat kelti pareigūnų kvalifikaciją ir darbo užmokestį.

Reforma palies ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybą – bus steigiamas Kelių policijos skyrius.

Jis avarijų neregistruos, netirs, o visą dėmesį skirs eismo saugumui užtikrinti – blaivumo patikrinimams, neviešam patruliavimui nežymėtais automobiliais, greičio matavimui vadinamaisiais trikojais, tai yra šiurkščių Kelių eismo taisyklių pažeidimų, dėl kurių įvyksta skaudžios eismo nelaimės, prevencijai.

Taip pat ketinama steigti Specialiosios parengties skyrių – jo pareigūnai dirbtų per masinius renginius, malšintų neramumus. Dabar šią funkciją atlieka mobiliosios kuopos pareigūnai.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Arūnas Paulauskas BNS sakė, kad dėl šios reformos iš tarnybos neketinama atleisti nė vieno pareigūno, tačiau gali būti, kad dėl pokyčių savo noru darbą paliks iki dešimtadalio dabartinių reagavimo padalinių pareigūnų.

Jiems tokiu atveju bus išmokėtos kompensacijos, o naikinamų padalinių vadovams bus siūlomos lygiavertės pareigybės, nes naujai kuriamoje valdyboje bus steigiami skyriai, jiems reikės vadovų.

„Be darbo policininkai tikrai neliks, atsiranda daugybė galimybių policijos pareigūnams daryti karjerą, kiekvienam vieta po saule bus surasta. Ta reforma iš šešėlio ištraukia pareigybes, kabinetuose nusikaltimai nevyksta, (...) viešąją tvarką reikia palaikyti viešose vietose, dėl to priešinamasi“, – BNS sakė A.Paulauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius