-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 27

Policijos vadovas: nusikalstamumui Vilniuje įtaką daro tie patys procesai kaip ir kitose Europos sostinėse

Vilniuje surengtoje tarptautinėje konferencijoje dalyvavę Europos sostinių policijos vadovai sakė, kad visi miestai susiduria su tomis pačiomis nusikalstamumo problemomis, todėl esą yra labai svarbu keistis turima patirtimi su kolegomis.
Kęstutis Lančinskas
Kęstutis Lančinskas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Lietuva neturi nieko išskirtinio, mums įtaką daro tie patys procesai, kas vyksta visose Europos sostinėse“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas.

Talino policijos vadovas Elmaras Vaheras tvirtino, kad nors Estijos sostinėje jaučiamas mažesnis vagysčių ir žmogžudysčių skaičius, didelę įtaką nusikalstamumui daro ekonominė situacija, auga ekonominių nusikaltimų kiekis.

Tiek du anksčiau minėti pareigūnai, tiek Bukarešto ir Helsinkio policijos viršininkai pabrėžė, kad nusikalstamumo pokyčiams bei tendencijoms didžiulę įtaką daro atviros Europos Sąjungos sienos, todėl galimybė kuo greičiau skirtingų valstybių kolegoms susisiekti tarpusavyje yra vienas iš esminių faktorių sėkmingam bendradarbiavimui.

Policijos vadovai taip pat akcentavo nelegalios migracijos problemas – su ja susiduria tiek Estija, kaip tranzitinė valstybė, kuri susiduria su asmenimis, norinčiais vykti į Skandinavijos šalis, tiek Rumunija, kurios piliečiai vyksta į užsienį ir ten nusikalsta.

„Europos sostinėms ir valstybėms aplink Europą įtaką daro tie patys negatyvūs reiškiniai“, – sakė K.Lančinskas.

Europos sostinių policijos vadovų 32–osios konferencija Vilniuje vyko nuo sekmadienio iki ketvirtadienio. Kitąmet ji rengiama Taline ir Helsinkyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius