-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 01

Policininkai, ugniagesiai ir pasieniečiai rengiasi protesto akcijoms

Didesnių algų ir socialinių garantijų reikalaujantys Lietuvos pasieniečiai, ugniagesiai ir policininkai šią vasarą rengiasi protesto akcijoms, kad į jų problemas politikai atkreiptų dėmesį padedami aukščiausių Europos Sąjungos (ES) pareigūnų.
Pareigūnų protesto akcija 2012 metais
Pareigūnų protesto akcija 2012 metais / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Lietuvos ir išorines ES sienas saugantys pasieniečiai žada nebe įspėjamąjį protestą kaip pernai, bet gerokai didesnį. Pirminiais duomenimis, pasieniečių protesto akcija pasienio punktuose prasidės liepos 9 dieną ir gali trukti keletą parų, rašo „Kauno diena“.

Protestus organizuos ir Ugniagesių gelbėtojų profesinė sąjunga. Užsienio delegacijas jie žada pasitikti su plakatais, ypač bus orientuojamasi į tas dienas, kai Lietuvoje rinksis vidaus reikalų ar teisingumo ministrai.

„Iš pradžių pasitiksime kiekvieną atvykstančią delegaciją su plakatais, informuosime, kaip mūsų sienos saugomos, kokia situacija. Turime bendrą su pasieniečiais ir policininkais statutą – bendras atlyginimų skaičiavimas ir visa kita, tai susivienijome ir darysime protestus kartu. Negaliu išduoti daugiau didelių paslapčių, kurias organizuosime, bet, patikėkite, tai bus protestai, ir Europa pamatys, kas yra Lietuva“, – tvirtino ugniagesių profesinės sąjungos pirmininkas Saulius Džiautas.

Policijos profsąjunga į save atkreipti ES atstovų dėmesį ketina jau oro uoste.

„Pirma protesto akcija bus liepos 5 dieną, kai pradės į Lietuvą skristi delegacijos. Detales dar tiksliname, bet pradėsime nuo oro uosto. Informacija apie prastą teisėsaugos padėtį ir finansavimą per “Eurocop„ organizaciją jau pateikiama pačiam Briuseliui, tad atvykdamos delegacijos jau turės šiek tiek informacijos. O nusileidę į oro uostą jie pamatys mūsų grupeles“, – sakė policijos profesinės sąjungos pirmininkė Roma Katinienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius