Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 12 /14:55

Poligonų plėtra: Vyriausybė leido kirsti dalį miško Švenčionių ir Jonavos rajonuose

Ministrų kabinetas trečiadienį leido kirsti dalį miško Švenčionių ir Jonavos rajonuose, plečiant Pabradės ir Gaižiūnų poligonus.
Kariai vertinamosiose pratybose treniruojasi atlikti puolimo ir gynybos veiksmus bei kovoti artimojo mūšio sąlygomis.
Kariai vertinamosiose pratybose treniruojasi atlikti puolimo ir gynybos veiksmus bei kovoti artimojo mūšio sąlygomis. / Ievos Budzeikaitės nuotr.

Vyriausybės nutarimas numato, kad Pabradės poligonui priklausantys 191,15 hektaro valstybinio miško būtų paverčiami kitomis naudmenomis. Tai leidžia jį kirsti.

Gaižiūnų poligone kitomis naudmenomis paversti 43,95 hektaro valstybinio miško.

Krašto apsaugos ministerija (KAM) teigia, kad bus iškirsta tik dalis šio miško ploto, reikalingo tiesti naujus kelius ir statyti naują karinę infrastruktūrą.

Poligonuose žadama papildomai įrengti naujas šaudyklas ir treniruočių laukus, sporto, sandėliavimo ir technikos aptarnavimo objektus.

Tikslus iškertamo miško plotas kol kas neįvardijamas, bet vykdydama poligonų plėtrą ministerija žada atsižvelgti į aplinkosaugininkų reikalavimus.

KAM pažymoje teigia, kad miškų plotų teritorijose negali vykti pilnavertis Lietuvos kariuomenės ir sąjungininkų vienetų karinis rengimas, negalima plėsti infrastruktūros.

Vyriausybės posėdžiui pirmininkaujantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas sakė besitikintis, kad iškirsti miško plotai tradiciškai bus atsodinti kitose vietose.

Lietuvos karinių poligonų ir karinių mokymo teritorijų plėtra prasidėjo 2014 metais, kai po Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos į Lietuvą pradėjo važiuoti daugiau sąjungininkų karių.

Plėtros projektus planuojama baigti iki 2022 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius