Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 04

Politiką paviliojo mada

Prieš aštuonis mėnesius Seimo nariu tapęs „tvarkietis“ neatsisako provincijos politikui derančių malonumų.
Temos: 1 Mada

Rugsėjo pabaigoje, kai pailsėję Seimo nariai vėl kibs į nesibaigiančius darbus, sukdami galvas, kaip gelbėti vis labiau į krizės liūną grimztančią Lietuvą, vienas jų kolega mėgausis kaitria Ispanijos saule. Seimo valdybai palaiminus, frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ (TT) narys Algimantas Dumbrava Alikantės provincijos Elčės mieste visą savaitę gilinsis į neįgaliųjų mados problemas. Dėl teisybės reikia pasakyti, kad į Ispaniją parlamentaras vyks už savus pinigus.

Kilnia neįgaliųjų integracijos į visuomenę misija A.Dumbrava „užsikrėtė" dar būdamas Zarasų rajono vicemeras. Septynerius metus šio rajono neįgaliųjų organizacijos dalyvauja tarptautiniame kultūriniame projekte „Modus H", kurio renginiai vyksta įvairiose Europos valstybėse. Kaip savivaldybės atstovas juose nuolat dalyvaudavo ir A.Dumbrava. Aštuoni Vilniuje praleisti mėnesiai neatgrasė seimūno nuo šio įpročio.

„Seime dirbu Socialinių reikalų ir darbo komitete, todėl visi dalykai, kuriuos sužinau apie neįgaliuosius, man yra labai svarbūs", – LŽ tikino A.Dumbrava. Pasak Seimo nario, renginys Ispanijoje, į kurį jis kviečiamas kaip garbės narys, nebus tik „pasivaikščiojimas podiumu". Svečiai sužinos, kaip kuriama mada neįgaliesiems, net kas konkrečiai siuva drabužius. Paklaustas, kur Seimo narys ketina panaudoti šią patirtį, A.Dumbrava teigė, kad neįgalių žmonių apranga nėra nereikšmingas dalykas. „Gal vertėtų kurti specialias ateljė, kaip tai daroma kai kuriose Europos valstybėse", – svarstė parlamentaras. Į klausimą, ar negrauš sąžinė, jei tuo metu, kai jis Ispanijoje domėsis madomis, Socialinių reikalų ir darbo komitetas svarstys Ligos ir motinystės įstatymo pataisas, vetuotas prezidentės Dalios Grybauskaitės, A.Dumbrava pripažino, kad kelionė „gal ir nėra labai gerai". „Tačiau yra projektų, kurie mieli kaip kūdikiai. Turiu organizatorių kvietimą, kelionės išlaidas padengsiu pats, o pragyvenimą, ko gero, rengėjai, bent jau visuomet taip būdavo", – neslėpė A.Dumbrava.

„Jei kelionei būtų naudojamos Seimo lėšos, tuomet būčiau kategoriškai prieš. Tačiau šiuo atveju, kai į renginį kviečiamas žmogus, ne vienus metus aktyviai dalyvavęs neįgaliųjų integracijos programoje, nematau nieko blogo", – LŽ sakė Seimo opozicijos lyderis, TT frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius