Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 22

Emocinga mokytojos iš Klaipėdos kalba: „Politikai ir valdininkai meluoja ir gyvena iliuzijų pasaulyje“

Prie Seimo trečiadienio vakarą susirinkę streikuojantys mokytojai ir vėl reikalavo iš valdžios pagarbos, supratimo bei didesnių algų. Jie prisiekinėjo negaunantys tokio atlyginimo, kaip skelbė valdžia, algalapius nunešė į Seimą, o mitingą emocinga kalba užbaigė lietuvių kalbos mokytoja iš Klaipėdos ir viena streiko organizatorių Lilija Bručkienė.

„Pradėsiu nuo to, kad mane labai net ne nustebino, o papiktino ministras, kuris pasakė, kad tiki, jog mokytojai yra tokie kūrybingi, kad gali dirbti be vadovėlių.

Tada jis pasakė, kad tiki, jog mokytojai tokie talentingi, kad gali egzaminams paruošti be metodinės medžiagos. Tada jis pasakė, kad tikime mokytojais, kurie gali paruošti tarpiniams atsiskaitymams, nors NŠA (Nacionalinė švietimo agentūra – red. past.) neparuošia normalių pavyzdžių ir vertinimo normų.

Ir tada jis pasakė, kad netiki, jog mokytojas pajėgus suprasti, kokia etato dalimi jis dirba ir kiek jis uždirba už etatą“, – vardino mokytoja.

„Man atrodo, šiandien mes įrodėme, kad mes pajėgūs susiskaičiuoti, kiek uždirbame. Mes pajėgūs suprasti, jog politikai ir valdininkai meluoja visuomenei ir meluoja vieni kitiems, apgaudinėja ir gyvena iliuzijų pasaulyje, ir tikėkimės, kad šitas mūsų mitingas yra apie tai – apie tiesą, melą ir piliečių pasipriešinimą melui“, – kalbą užbaigė L.Bručkienė.

VIDEO: Antroji mokytojų streiko banga: pedagogai – susirinkome ir laimingi, ir liūdni, nes neišgirsti

Ji šia kalba paskelbė maždaug pusantros valandos trukusio mitingo pabaigą, jos kalbą lydėjo ovacijos ir šūksniai „ačiū“.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Lilija Bručkienė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Lilija Bručkienė

Mitingą prie Seimo, kaip ir patį streiką, surengė Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS), vadovaujama mokytojo iš Zarasų Andriaus Navicko.

Mitinge dalyvavo apie tūkstantį mokytojų, o streiką trečiadienio rytą pradėjo apie 3 tūkstančius – panašiai tiek streikavo ir praėjusį kartą.

Prieš mitingą viena jame dalyvavusi pedagogė, atvykusi iš Kaišiadorių, 15min atvirai papasakojo, kokią algą gauna ir ką sau už ją gali leisti.

Mitinge taip pat dalyvavo ir keletas politikų – daugiausia iš opozicijos, tačiau į renginį atvyko ir valdančiųjų konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, kuri 15min teigė suprantanti mokytojus, tačiau pabrėžė, kad atliepti LŠDPS reikalavimus biudžete galimybių nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius