Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 22

Politikai kitą savaitę spręs, kur kitais metais galima taupyti

Valdančiosios koalicijos atstovų darbo grupė kitą savaitę pradės analizuoti valstybės bei „Sodros“ biudžetus ir ieškoti, kur kitais metais būtų galima dar labiau taupyti.
J.Razma.
J.Razma. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 1 Koalicija

Darbo grupė svarstys koalicijos partnerių siūlymus, kur rasti 400 mln. litų, kad nuo kitų metų nereikėtų dviem procentiniais punktais didinti „Sodros“ įmokų.

Didžiausios konservatorių–krikdemų frakcijos seniūnas Jurgis Razma BNS sakė, jog darbo grupės (joje bus trys konservatoriai–krikdemai ir po vieną kitų frakcijų atstovą) išvados ir siūlymai bus ne privalomi, o patariamojo pobūdžio, ir Seimas spręs, ar jiems pritarti.

„Mums ilgai delsti negalima, komitetai pradės svarstyti projektus ir jiems reikia pateikti kažkokius naujus siūlymus dėl išlaidų mažinimo“, – sakė J.Razma. Pasak jo, darbo grupė taip pat aptars motinystės pašalpų mažinimo terminus, pelno mokestį.

Seimui pateiktame 2010–ųjų „Sodros“ biudžeto projekte numatyti didesni įmokų „Sodrai“ tarifai. Vyriausybė yra pritarusi „Sodros“ įmokų didinimui, tačiau tam priešinasi trys iš keturių valdančiąją koaliciją sudarančių politinių jėgų.

Konservatorių–krikdemų remiamo siūlymo nuo kitų metų pradžios darbdavių ir darbuotojų įmokos „Sodrai“ didėtų solidariai – po 1 procentinį punktą nepalaiko liberalcentristai, liberalsąjūdiečiai ir Tautos prisikėlimo partija ir siūlo didinti valstybės biudžeto deficitą.

Padidinus įmokas 2 procentiniais punktais, papildomai „Sodra“ gautų apie 400 mln. litų.  Dabar darbdavys „Sodrai“ moka 31 proc., o pats darbuotojas – dar 3 proc. darbo užmokesčio dydžio įmokas. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius