Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2010 01 26

Politikai neabejoja A.Ažubalio profesionalumu, bet nerimauja dėl jo požiūrio į Rytų kaimynes

Seimo valdančiųjų frakcijų ir opozicijos atstovai mano, kad į užsienio reikalų ministro postą siūlomam konservatoriui Audroniui Ažubaliui užtenka profesionalumo vadovauti Lietuvos diplomatinei tarnybai, tačiau kai kurie nerimauja dėl jo retorikos Rusijos ir Baltarusijos atžvilgiu.
A.Ažubalis
A.Ažubalis / Redo Vilimo/BFL nuotr.

„Ne tiek daug Seimo narių yra, kurie būtų tiek laiko dirbę Užsienio reikalų komitete“, – BNS sakė Liberalų ir centro sąjungos frakcijos seniūnas Jonas Liesys.

Pasak jo, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija (TS–LKD) kol kas neaptarė Užsienio reikalų ministerijai vadovauti siūlomo kandidato su koalicijos partneriais.

Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakcijos atstovas Arūnas Valinskas tvirtino manantis, kad A.Ažubaliui pavyks gerai ir tinkamai atlikti ministro pareigas. „Tai yra geras kandidatas, bent jau mums nekeliantis jokių abejonių ar neigiamų emocijų“, – BNS teigė TPP lyderis.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Erikas Tamašauskas teigė, kad liberalai laikosi principo nevertinti kitų partijų kandidatų į ministrus.

Tuo metu opozicinių socialdemokratų atstovas, Užsienio reikalų komiteto, kuriam vadovauja A.Ažubalis, pirmininko pavaduotojas Justinas Karosas sakė neturintis pastabų konservatoriui dėl profesionalumo, tačiau teigė nerimaujantis dėl jo retorikos Rusijos ir Baltarusijos atžvilgiu.
„Jis yra patyręs užsienio politikoje, dėl profesionalumo nieko neigiamo negaliu pasakyti. V.Ušacko patyrimas buvo didesnis, bet A.Ažubalis – irgi ne iš pašalės žmogus“, – kalbėjo J.Karosas.Tai yra geras kandidatas, bent jau mums nekeliantis jokių abejonių ar neigiamų emocijų.

„Man kliūva radikalios retorikos vartojimas. Jis yra kietokas ir aštrokas Baltarusijos ir Rusijos atžvilgiu. Tai yra konservatorių radikaliojo sparno pozicija, mūsų pozicijos šiuo aspektu nesutapo“, – sakė socialdemokratas.

Pasak jo, kyla klausimų, kaip A.Ažubaliui pavyks savo požiūrį į Lietuvos Rytų kaimynus suderinti su prezidente Dalia Grybauskaite.

Pirmadienį TS-LKD prezidiumas priėmė sprendimą patenkinti prezidentės priekaištų sulaukusio užsienio reikalų ministro Vygaudo Ušacko atsistatydinimo pareiškimą ir į ministrus teikti A.Ažubalį.

Klausiamas, ar keisis užsienio politikos prioritetai jam perėmus URM vairą, A.Ažubalis pirmadienį žurnalistams sakė tai komentuosiąs tik oficialiai gavęs įgaliojimus.

52-ejų TS-KD narys A.Ažubalis Seime dirbo 1996–2000 metais ir nuo 2004-ųjų iki šiol. Seimo Užsienio reikalų komitetui A.Ažubalis vadovauja nuo 2008-ųjų lapkričio mėnesio. Žurnalisto išsilavinimą turintis politikas taip pat dirba Europos reikalų komitete ir Atominės energetikos komisijoje.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius