-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 15

Politikai stoja į kovą prieš alkoholiu išsinešimui prekiaujančias kavines

Draudimu parduotuvėms naktimis pardavinėti alkoholį netrukdo pasinaudoti kavinės. Jos siūlo gėrimus išsinešti – tada jie kainuoja pigiau nei gerti kavinėje. Tačiau politikai suskubo rengtis atsakomajam kirčiui.
Alkoholio vartojimo įpročiai – tai žmonių savimonės dalis. Todėl valstybės kova su per dideliu alkoholio vartojimu turi prasidėti tos savimonės ugdymu.
Naktį norėdami nusipirkti alkoholio dabar žmonės suka į kavines. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Nuo šių metų prekyba alkoholiniais gėrimais uždrausta nuo 22 iki 8 valandos. Išimtis – kavinės ir restoranai, kurie nuo 22 valandos jau ėmė siūlyti gėrimus išsinešti, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“. Apribojimų alkoholio reklamai ir prekybai iniciatorius Seimo Sveikatos reikalų komiteto vadovas Antanas Matulas tai vadina nesąžiningu verslu ir mėgins jį pažaboti.

„Jau daviau nurodymus savo patarėjams ir Valstybinei tabako ir alkoholio kontrolės tarnybai, kad būtų išsiaiškintas šių piktnaudžiavimų mastas. Manau, kad tokios viešojo maitinimo įstaigos elgiasi nekorektiškai. Iš esmės restoranai virsta parduotuvėmis", – teigė A.Matulas. Pasak jo, jei tai tęsis, iš prekybos alkoholiu licencijos bus išbrauktas leidimas parduoti gėrimus išsinešti.

Labiausiai košę užvirė „Čili Holdings“ priklausančiose užeigose pradėta akcija „Vakarėlio pratęsimas“. Perkant gėrimus išsinešti, jie kainuoja gerokai pigiau negu geriant vietoje. Pavyzdžiui, alaus bokalas viename tinklo restoranų kainuoja 5,9 lito, o pusės litro butelis išsinešti 4,5–4,79 lito. Labiausiai sutaupoma išsinešant stipriuosius gėrimus. Restorane už 0,5 litro „Ledo“ degtinės butelį tektų sumokėti 68,75 lito, o išsinešti – tik 32 litus.

Pasak restoranų savininkų, A.Matulo iniciatyva panaikinti galimybę parduoti gėrimus išsinešti būtų didžiulė paspirtis nelegalaus alkoholio pardavėjams. „Kas iš to laimėtų? Tikrai ne valstybė, kuri netektų mokesčių“, – įsitikinęs Palangos restorano „Feliksas“ savininkas Edmundas Sakalauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius