Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 08

Politiko šeima – legalių narkotikų tinkle

Lietuvoje pamažu besiplečiantis legalių kvaišalų tinklo pagrindinis veikėjas – liberalcentristų partijos nario sūnus. Kol Seimo nariai ragina kovoti su šia opia problema, Liberalų ir centro sąjungos Vilniaus Senamiesčio poskyrio pirmininkas Alfonsas Ambrazas teigia nesikišiantis į sūnaus veiklą.
Vilniuje esančios legalių kvaišalų parduotuvės užkliuvo pareigūnams.
Vilniuje esančios legalių kvaišalų parduotuvės užkliuvo pareigūnams. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmosios legalių psichotropinių medžiagų parduotuvės atidarytos Vilniuje vasaros pabaigoje. Dabar jų tinklas išsiplėtė į Kauną ir Panevėžį. Kitų miestų gyventojai prekes gali įsigyti internetu ar iš platintojų visoje Lietuvoje.

Yra grupė žmonių, kurie nuolat ieško naujų legalių mišinių, – sakė Tomas Ambrazas.Galima įsigyti įvairių augalinės kilmės preparatų, sukeliančių atpalaiduojantį ar haliucionogeninį poveikį. Kaip yra sakęs šių parduotuvių ir internetinio tinklalapio buzas.lt savininkas Tomas Ambrazas – legalių marihuanos ar stipresnių narkotinių medžiagų pakaitalų.

Jų sudėtyje esančios cheminės medžiagos nėra įtrauktos į draudžiamų medžiagų sąrašus Lietuvoje. Šie sąrašai nuolat pildomi, todėl ir prekių asortimentas pastoviai kinta. „Yra grupė žmonių, kurie nuolat ieško naujų legalių mišinių,“ – žurnalistams yra pasakojęs T.Ambrazas.

Tačiau gruodžio mėnesį legalių kvaišalų upė pamažu ėmė tvenktis – ONTT pareigūnai pradėjo tyrimą dėl nelegalių medžiagų laikymo, nes buvo pranešta, kad šalia legalių preparatų platinamas Lietuvoje draudžiamas kvaitulinis šalavijas (lot. – Salvia divinorum).  Tyrimo eigoje buvo atliktos kratos UAB „Viltis“ būstinėje ir dviejose parduotuvėse  Vilniuje. Įtariamajam UAB „Viltis“ direktoriui T.Ambrazui šiuo metu paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Sūnaus veiklos nedraudžia

T.Ambrazo tėvas – Liberalų ir centro sąjungos narys, Vilniaus Senamiesčio poskyrio pirmininkas Alfonsas Ambrazas. Pasak jo, jis negali sūnui drausti užsiimti tokia veikla, kokia jis nori. Taip pat jis nesutinka su „legalių narkotikų“ pavadinimu – esą taip žiūrint, cigaretės irgi yra narkotikai. Į Seimą kandidatavęs politikas teigė, kad sūnaus veikla su juo neturi nieko bendro – jis laikosi neutraliai. Žiniasklaida pučia pernelyg didelį burbulą dėl tokios prekybos, – kalbėjo A. Ambrazas

Paskambinus jam, politikas nebuvo patenkintas žiniasklaidos dėmesiu dėl sūnaus verslo. Esą spauda  dėl tokios prekybos yra išpūtusi pernelyg didelį burbulą. Politikas atkreipė dėmesį, kad kitose Europos šalyje, kad ir kaimyninėje Lenkijoje, legalių svaiginančių preparatų prekyba vyksta beveik nestabdoma.

Anksčiau UAB „Viltis“ direktorius buvo A.Ambrazas (tokia informacija dar skelbiama internete), tačiau pasak politiko,  įmonę jis yra perdavęs sūnui.

Konservatorius smerkia

Liberalas teisina savo sūnaus elgesį, o Seimo narys konservatorius Arvydas Anušauskas išplatino pareiškimą, kuriame teigia, jog valstybės ir savivaldybės institucijos turėtų kur kas aktyviau dalyvauti psichotropinių medžiagų platinimo užkardymo procese, baigti biurokratinį atsirašinėjimą ir siūlyti su šia sritimi susijusių teisės aktų pakeitimus. Ir tai daryti reikia kuo skubiau.

„Jokios „legalios alternatyvos narkotikams“ nėra ir negali būti, kai kalbama apie šią opią problemą ir mūsų jaunimo sveikatą“, - teigia konservatorių partijos atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius