Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 05

Politikoje – nauja mada

Seime užderėjo rašytojų derlius: trečiadienį parlamentarai savo pašto dėžutėse rado buvusio kolegos Antano Boso knygą apie strateginį valdymą, o ketvirtadienio vakarą Seimo Europos informacijos biure konservatorius Egidijus Vareikis pristatė savo knygą „Globalus futbolas“.
Egidijus Vareikis pasakoja apie knygą
Egidijus Vareikis pasakoja apie knygą / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

15min.lt E.Vareikis sakė, kad šiais laikais knygą išleisti ir rašytoju tapti gali bet kas – tik skaitytojų trūksta. „Globalus futbolas“ – trečioji autorinė politiko knyga. Joje autorius dalinasi mintimis apie globalizaciją bei postmodernų pasaulį, kintančias žmonijos vertybes.

„Pagrindinėj vietoj yra ne žinios, ne jėga, ne teisė, bet daugiau įsitikinimai, svajonės, norai. Fokusuojame ne tai, kas yra teisinga, bet tai, ko norim ir kas yra įdomu. Ir ne mokslo tiesos, o daugiau įsitikinimai tampa pirmais“, – taip trumpai apibūdino savo kūrinį politikas.

Ar rašyti knygas tapo nauja politikos mada? „Bosas (Antanas Bosas – aut.past.) išdalino knygą, kurią parašė 2004 metais. Jau seniai. Aš irgi radau savo dėžutėje tą knygą. Matot, knygas rašyti šiais laikais pakankamai lengva.<...> Mokesčiai ne mokesčiai, bet rašytojų vis daugėja, nes rašyti vis lengviau. O skaitytojų, deja, mažėja. Gyventojų skaičius mažėja“, – kiek skeptiškai naujuosius rašytojus vertino E.Vareikis.

Jis užtikrino, kad rašymas – tikrai kūrybinė veikla, todėl su Seimo nario darbu suderinama. O ir honorarą tik vienkartinį gavo – nuo parduotų knygų skaičiaus jo pajamos nepriklausys. Kolegoms savo kūrinio parlamentaras nedalins – tokių planų bent jau artimiausiu metu neturi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius