-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 16

Politikos apžvalgininkė įvertino paaiškinimus dėl A.Anušausko: bus pasekmių reputacijai

Premjerės Ingridos Šimonytės ir besitraukiančio krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko šeštadieniniai komentarai miglos kol kas neišsklaidė. Politologė Rima Urbonaitė sako, kad valdantieji turės pateikti daugiau paaiškinimų, jei nori išsaugoti pasitikėjimą ir reputaciją.

Ministro pasitraukimą penktadienio popietę patvirtinusi Vyriausybės spaudos tarnyba tuomet skelbė, kad motyvus I.Šimonytė pateiks tik pirmadienį.

Sulaukusi kritikos, kad tyla tik kursto spekuliacijas, premjerė nusprendė prabilti anksčiau ir šeštadienio rytą parašė feisbuke, kad iš naujo ministro reikalaus dirbti „daugiau ir greičiau, nei buvo daroma iki šiol“.

Vėliau jai paantrino ir partijos lyderis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis – jo teigimu, iš krašto apsaugos ministro „reikalinga papildoma energija ir didesnė sparta“.

Pats A.Anušauskas paaiškino, kad I.Šimonytė jo nuostabai pasiūlė susikeisti pareigomis su Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininku Laurynu Kasčiūnu.

O tada dar šliūkštelėjo alyvos į ugnį, mįslingai prabilęs apie nederamą neįvardijamų Seimo narių spaudimą viešuosiuose pirkimuose. Ministro teigimu, informacija apie tai perduota Specialiųjų tyrimų tarnybai.

Ministras atsisakė įvardyti, kokie Seimo nariai ir kokios verslo grupės galėjo daryti nederamą įtaką.

R.Urbonaitė: paaiškinimas nepakankamas

Politologė R.Urbonaitė sako, kad premjerė turi pareigą pagrįsti savo sprendimą, o įrašas feisbuke „nepasako nieko“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius