-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 07

A.Valinskas: prezidento elgesys primena jo pirmtakų pataikavimą Garliavos violetinei miniai

Lietuvoje pradėjus plisti jautriam vaiko paėmimo iš motinos vaizdo įrašui, prezidentas Gitanas Nausėda nusprendė netylėti – jis sukritikavo jėgos panaudojimą ir pareiškė, kad vaiko teisių apsaugos sistemoje negali dirbti žmonės be empatijos ir gailesčio silpnesniajam. Politikos žinovai sako, kad G.Nausėdos reakciją paskatino politinis išskaičiavimas užbėgti už akių Ignui Vėgėlei, o šalies vadovo poziciją lygina su jo pirmtakų Dalios Grybauskaitės ir Vytauto Landsbergio laikysena per Garliavos skandalą.

Vykdant teismo sprendimą, vaikas iš motinos dalyvaujant policijos pareigūnams buvo paimtas rugsėjį. Vėliau šio įvykio vaizdo įrašas išplatintas socialiniuose tinkluose.

Teismas yra nusprendęs, kad mažametis turi gyventi su tėvu, o motinos elgesį įvertinęs kaip neatitinkantį vaiko interesų.

G.Nausėda vaizdo įrašą prieš kelias dienas pakomentavo feisbuke. Šia tema prezidentas pasisakė ir ketvirtadienio spaudos konferencijoje, kur pareiškė, kad vykdant teismo sprendimą vaikas negali būti traumuojamas.

Naujoji Garliavos istorija?

Buvęs Seimo pirmininkas, laidų vedėjas Arūnas Valinskas sako, kad ši drama ima priminti Garliavos istoriją, kai mergaitės teta Neringa Venckienė atsisakė perduoti dukterėčią motinai ir sulaukė įtakingų politikų užtarimo.

„Kai aš pažiūrėjau ir paskaičiau, man į galvą pirmiausia šovė vienas pavadinimas – tai mini Garliava. Labai daug kas kartojasi“, – 15min studijoje sakė A.Valinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius