Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 12 /12:19

V.Čmilytė-Nielsen: daugiausiai sąlyčio taškų turime centro dešinėje, bet tai nėra vienintelis įmanomas scenarijus

Daugiamandatėje apygardoje Liberalų sąjūdis pasirodė prasčiau, nei Laisvės partija. Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen vertina, kad konkurentams padėjo naujumas ir ryškumas. Anot jos, Liberalų sąjūdžio rezultatai geri, bet partija tikėjosi geresnių.

Pirmajame ture Liberalų sąjūdis surinko 6,78 proc. balsų. Kol kas jų kišenėje – 6 mandatai.

„Mūsų rezultatą vertinu gerai, jį vertinu teigiamai, tiesa, daugiamandatėje tikėjomės galbūt šiek tiek didesnio rezultato, bet tarp vienmandatininkų turime net devynis savo atstovus, kurie pateko į antrąjį turą. Taigi, pakankamai optimistiškai vertiname savo šį rezultatą ir, žinoma, laukiame ir antro turo ir ruošiamės jam“, – pirmadienį spaudos konferencijoje kalbėjo partijos lyderė.

Sekmadienio vakarą laukiant rinkimų rezultatų ji vylėsi 11 mandatų po abiejų rinkimų turų.

Pirmadienį paklausta, kas lėmė, kad Laisvės partija pasirodė geriau, V.Čmilytė-Nielsen priminė, jog rezultatą dar pakoreguos pasirodymas vienmandatėse.

„Manyčiau, kad natūralu, kad patraukli, nauja, ryški partija sulaukė palaikymo“, – kodėl konkurentai pasirodė geriau, svarstė ji.

„Mes matome tai kaip proveržį, kad Lietuvoje yra stiprus poreikis pokyčių ir liberalių idėjų atstovavimo“, – rezultatus vertino V.Čmilytė-Nielsen.

Paklausta, ar inicijuos galimą liberalių jėgų vienijimąsi, ji pabrėžė Remigijaus Žemaitaičio, kurį klausime paminėjo žurnalistė, liberalu ji nelaikanti.

„Mes norėtume žingsnis po žingsnio eiti, pirmasis mūsų uždavinys – antrasis turas, paskui vertinsime“, – sakė ji.

Pasveikino A.Armonaitę

Paklausta apie santykius su Laisvės partijos pirmininke Aušrine Armonaite, ji sakė puikiai sutarianti su Aušrine ir neretai panašiai balsuojanti.

„Aš nuoširdžiai sveikinu ją su geru pasirodymu“, – pridūrė politikė.

Anot porinkiminėje spaudos konferencijoje dalyvavusio pirmininkės pavaduotojo Simono Gentvilo, abi partijos yra „iš vienos giminės“ ir takoskyrų yra mažai.

„Kas Liberalų sąjūdį išskiria su Laisvės partija, kad mes turime struktūrą, mes turime eilę merų, savivaldybių tarybų narius, turime struktūrą per visą Lietuvą, tai leidžia mums žinoti problematiką ir būti arčiau žmonių visur, ne tik Vilniuje“, – vardijo S.Gentvilas.

Anot jo, partijų skirtumas labiau patirties, bet ne ideologinis.

Norėtų centro dešinės koalicijos

Anot politikės, ji vargiai mato sąlyčio taškų su „valstiečiais“.

„Daugiausiai sąlyčio taškų turime centro dešinėje, bet tai nėra vienintelis įmanomas scenarijus“, – sakė ji ir pridūrė, kad pažvelgus į tarpinius rezultatus, toks scenarijus yra įmanomas.

Antrajame ture, anot Liberalų sąjūdžio pirmininkės, partija greičiausiai liks neutrali ir nepalaikys jokių kitų partijų kandidatų.

Paklausta, ar tai derybinė pozicija, V.Čmilytė-Nielsen teigė, kad tai žurnalistai gali interpretuoti kaip patinka, bet pabrėžė, kad partija bendros nuostatos šiuo klausimu nėra išgryninusi.

„Dar nėra galutinio sprendimo, bet vėlgi, mes kol kas nesame turėję jokių pokalbių su kitomis politinėmis jėgomis apie palaikymą vienų ar kitų kandidatų, todėl ir sakau, kad galimas variantas, jog mes tiesiog liksime neutralūs“, – aiškino ji.

Anot lyderės, savo galimybes antrajame ture partija vertina optimistiškai.

„Matydami gerą Laisvės partijos pasirodymą manome, kad vienas kitas papildysime“, – teigė S.Gentvilas.

Seimo opozicijoje dirbantis Liberalų sąjūdis 2016 metais iškovojo 14 mandatų ir liko ketvirtoje vietoje po Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų ir Lietuvos socialdemokratų partijos. Dabartiniame Seime Liberalų sąjūdžio frakcija turi 10 atstovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius