-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 09 04

Politinės korupcijos byla atidėta dėl V.Gapšio kandidatavimo į Seimą

Prokurorų prašymu teismas penktadienį atidėjo „MG Baltic“ politinės korupcijos bylos nagrinėjimą kilus abejonių, jog vienas įtariamųjų Vytautas Gapšys kandidatuodamas į Seimą galėjo įgyti teisinę neliečiamybę.
Vytautas Gapšys
Vytautas Gapšys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tačiau Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) dar nėra paskelbusi kandidatų sąrašo ir tai privalo padaryti iki rugsėjo 11 dienos, tad V.Gapšys neliečiamybės dar nėra įgijęs.

Teismo atidėti posėdį prašė prokuroras Justas Laucius – jį teismas įpareigojo kreiptis į VRK dėl neliečiamybės panaikinimo.

V.Gapšys į Seimą kandidatuoja su Darbo partija, taip pat kelia kandidatūrą Plungės-Rietavo vienmandatėje apygardoje.

„Mano manymu, teismas tiesiog susimaišė, nes mano žiniomis, aš dar nesu registruotas kandidatas ir tai turėjo įvykti, kaip ir prokuroras sakė, kitą savaitę. Gal aš nelabai atidžiai žiūrėjau dokumentus, bet aš tokio dokumento nemačiau. Manau, kad jie susimaišė su partijų pateiktais kandidatais“, – BNS sakė V.Gapšys.

Seimo rinkimų įstatymas numato, kad Vyriausiajai rinkimų komisijai paskelbus kandidatus ir kandidatų sąrašus, taip pat iki pirmojo naujai išrinkto Seimo posėdžio (po pakartotinių arba naujų rinkimų – iki Seimo nario priesaikos) kandidatas į Seimo narius be Vyriausiosios rinkimų komisijos sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip varžoma jo laisvė.

Kitas posėdis planuojamas rugsėjo 18-ąją.

Posėdyje tęsti parodymus planavo buvęs koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis. Jis byloje kaltinamas kyšių davimu politikams, taip pat ir V.Gapšiui, už koncernui naudingų sprendimų priėmimą.

Ankstesniuose teismo posėdžiuose R.Kurlianskis teigė visuomet rėmęs jo pažiūroms artimas politines partijas ir politikus bei tvirtino, kad 90 tūkst. eurų, kurie rasti pas Eligijų Masiulį, buvo skirti jo politinei veiklai finansuoti.

Taip pat jis aiškino įvairius politinius ir verslo klausimus aptarinėjęs su politikais ne dėl to, kad siekė juos paveikti, o dėl to, kad buvo žiniasklaidos priemonės vadovas ir aktyvus politinio gyvenimo dalyvis.

Kyšio ėmimu byloje kaltinami buvęs liberalų lyderis Eligijus Masiulis, buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis bei V.Gapšys.

Parlamentaras Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai byloje pateikti ir koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui. Kaltinamieji kaltės nepripažįsta, jie sako, kad teisėsaugos tyrimas vykdytas tendencingai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius