Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 06

Politinės Užgavėnės Varniuose: kandidatai į prezidentus rinko aukas ir parašus

Varnių regioninio parko darbuotojai tikras Užgavėnes rengia jau daugybę metų. Kaskart stengiasi, kad personažai pataikytų į aktualijas. Šiemet – prezidento rinkimai, todėl po kaimus vaikščiojo visi žinomiausi kandidatai: dalino pažadus ir net grasinimus.
Politinės Užgavėnės Varniuose
Politinės Užgavėnės Varniuose / Varnių regioninio parko nuotr.

Varnių apylinkių kaimų gyventojai antradienį sulaukė netikėtų svečių. Į trobas su armonikos ir būgno pritarimu veržėsi visi kandidatai į prezidentus. Jie rinko aukas ir parašus.

Vieni liejo pažadus, kiti – tiesiog stengėsi gražiai atrodyti. Buvo daug triukšmo, blynų ir per aštraus humoro prizmę perteiktos politikos.

Varnių regioninio parko kultūrologas Linas Šedvilas sako, kad Užgavėnes su kolegomis organizuoja jau daugybę metų. Stengiamasi, kad šventės tema nebūtų paremta vien tik etnografija.

Varnių regioninio parko nuotr./Politinės Užgavėnės Varniuose
Varnių regioninio parko nuotr./Politinės Užgavėnės Varniuose

Šiemet Lietuva renka prezidentą, todėl ir buvo pasirinkta tokia politinė tema. Kultūrologas primena, kad ši šventė visada buvo orientuota į tų dienų aktualijas – tik dabar mums tai yra etnografiniai dalykai.

Stengėsi būgną mušti iš visų jėgų. Sakė – jei neišrinks, muš ne būgną, o žmones tuo pačiu „vėzdu“

Personažai turėjo savo charakterį. Žmogus su Naglio Puteikio kauke kiekviename kieme vis kartojo, kad eina į rinkimus be pinigų. Todėl jam buvo duota elgetos lazda.

Gitano Nausėdos herojus – atvirkščiai. Jis aiškino, žmonėms, kad jam vadovaujant visi turės daug pinigų. Beveik tiek pat, kiek ir jis – tik išrinkit.

Ingridos Šimonytės personažė buvo labai pasipuošusi ir norėjo su visais nusifotografuoti – labai stebėjosi, jei kas jos neatpažindavo.

Sauliaus Skvernelio kaukės herojus vaikščiojo po kiemus nešinas būgnu. Stengėsi mušti iš visų jėgų. Sakė – jei neišrinks, muš ne būgną, o žmones tuo pačiu „vėzdu“.

„Nuo pat ryto oras buvo klaikus, tačiau važiavome per kaimus, išjudinome žmones, palinksminome. Anksčiau važiuodavome arkliais. Dabar – autobusu. Žymiai daugiau kaimų aplekiame“, – pasakojo L.Šedvilas.

Varnių regioninio parko nuotr./Politinės Užgavėnės Varniuose
Varnių regioninio parko nuotr./Politinės Užgavėnės Varniuose

Pastebėjo, kad visuose kaimuose jau yra daugybė žmonių, kurie laukia jų – linksmų ir vis kitaip atrodančių persirengėlių. Kai kurie jau pyko – ilgai laukė ir manė, kad šiemet niekas neužsuks dėl prasto oro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius