Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 22

Politiniai kaliniai ir tremtiniai bus aprūpinti būstais

Nuo kitų metų sausio mėnesio politiniams kaliniams ir tremtiniams vėl bus sudarytos sąlygos apsirūpinti būstu Lietuvoje nuomos pagrindais, pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.
Gyvenamasis namas
Gyvenamasis namas / Shutterstock nuotr.

„Atsižvelgėme į Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių bendrijos prašymus pratęsti aprūpinimą būstu, grįžtantiems į Lietuvą, žmonėms. Integruotis grįžus į Tėvynę yra pakankamai sudėtinga, todėl, tikimės, kad aprūpindami būstu, bent truputį palengvinsime šių žmonių persikėlimo iššūkius“, – sakė A. Pabedinskienė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija taip pat kompensuoja tremtinių persikėlimo išlaidas, skiria vienkartines pašalpas įsikūrimui, organizuoja vienišų, garbaus amžiaus, ligotų tremtinių pervežimą į Lietuvą, teikia socialinę paramą kitose valstybėse nuolat gyvenantiems socialiai remtiniems Lietuvos Respublikos piliečiams, norintiems grįžti į Lietuvą, teikia finansinę paramą grįžtančių tremtinių vaikams, besimokantiems Vilniaus lietuvių namų gimnazijoje,  teikia finansinę paramą lietuvių bendruomenėms bei kompensuoja lietuvių kalbos kursų išlaidas.

2013 m. pradžioje savivaldybių sąrašuose užregistruotos 385 grįžtančių asmenų šeimos. Daugiausia grįžtančių asmenų šeimų butų laukia Vilniuje – 281 ir Klaipėdoje – 48.

Nuo 1992 iki 2012 m. butais aprūpintos 1928 grįžtančių asmenų šeimos, šiam tikslui valstybė skyrė 106,7 mln. litų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius