Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 12

Politologas Algis Krupavičius: „Irena Degutienė partijos vadovo rinkimuose turi mažiau šansų nei Andrius Kubilius“

Seimo pirmininkė Irena Degutienė turi mažiau galimybių laimėti rinkimus į Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos vadovo postą nei dabartinis pirmininkas premjeras Andrius Kubilius, antradienį sakė politologas Algis Krupavičius.
Irena Degutienė
Irena Degutienė. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Dabartinė konfigūracija partijoje nėra labai palanki I.Degutienei, todėl labiausiai tikėtinas scenarijus, kad išliks status quo“, – BNS sakė A.Krupavičius. Vis dėlto jis pridūrė, kad situacija politikoje gali pasikeisti labai greitai.

Tai politologas teigė netrukus po to, kai I.Degutienė viešai paskelbė, jog varžysis partijos vadovo rinkimuose.

A.Krupavičiaus nuomone, dviejų stiprių lyderių kandidatavimas rodo konservatorių partijos demokratijos laipsnį. „Konkurencija partijoje yra geras ženklas“, – sakė politologas.

Pasak eksperto, I.Degutienė ne taip aiškiai kaip A.Kubilius formuluoja savo prioritetus. „Skirtingai nei A.Kubilius, ji ne taip aiškiai formuluoja prioritetus, ką turėtų daryti partija. Jos politikos turinys yra sunkiau nuspėjamas“, – kalbėjo politologas.

Apie dalyvavimą partijos pirmininko rinkimuose paskelbusi I.Degutienė antradienį pabrėžė, kad net ir sėkmės atveju siektų, jog A.Kubilius liktų ministro pirmininko poste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius