-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 06

Politologas Alvidas Lukošaitis: Strasbūro teismo sprendimas dėl Rolando Pakso gali pakeisti santykį tarp opozicinių partijų

Politologas Alvidas Lukošaitis teigia, kad Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) sprendimas dėl per apkaltą pašalinto prezidento Rolando Pakso duos impulsą keisti opozicinių partijų galias ir santykius.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Pirmiausia tai bus tam tikras impulsas opozicinių partijų lauke kalbant apie santykius, politines galias, politinių procesų veikimo galimybes“, – BNS ketvirtadienį sakė A.Lukošaitis.

„Kalbant iš šios dienos perspektyvų, manau, kad tai tikrai turėtų sutelkti, konsoliduoti ir išplėsti „Tvarkos ir teisingumo“ partijos elektoratą. Tai savaime reikš, kad to tikrai negalės nepastebėti kitos, pirmiausia opozicinės, partijos“, – dėstė jis.

Strasbūro teismas ketvirtadienį paskelbė, kad Lietuva pažeidė Europos žmogaus teisių konvenciją, uždrausdama partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderiui R.Paksui būti renkamam į parlamentą. Teismas pareiškė, kad įstatyme įtvirtintas „nuolatinis“ ir „neatšaukiamas“ draudimas yra neproporcingas.

Pasak A.Lukošaičio, partija teismo sprendimu gali pasinaudoti jau vasarį vyksiančiuose vietos valdžios rinkimuose.

„Be abejo, toks sprendimas viešųjų ryšių prasme yra labai stiprus argumentas ir koziris, pirmiausia apeliuojant į artėjančius savivaldos rinkimus. Tai vienareikšmiškai bus išnaudota. Aš sakyčiau, ko gero, kalbant apie šito teismo sprendimus, Lietuvos atveju tai bus didžiausią rezonansą mūsų politiniame lauke sukėlęs sprendimas“, – prognozavo politologas.

A.Lukošaičio teigimu, labai „kietos“ nuostatos ir vertybinės, susiformavusios tarp partijų apkaltos proceso metu, turėtų švelnėti ir keistis.

„Tai bus tam tikras veiksnys ir bandant iš naujo pažiūrėti į atitinkamas mūsų teisines normas šituo klausimu. Jeigu kažkas siektų, kad teisine prasme nebūtų jokios reakcijos, tai priešprieša tiek tarp politinių partijų, tiek visuomenėje neišvengiamai didėtų“, – sakė politologas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius