Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 01 22

Politologas: S.Skvernelis galbūt nori pabėgti nuo „valstiečių“ globos

Tai, kad Saulius Skvernelis siekia iškeisti premjero postą į prezidento, galbūt galėtų reikšti, kad jis nori pabėgti nuo „valstiečių“ partijos globos, svarsto politologas, Mykolo Romerio universiteto docentas Saulius Spurga.
Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis
Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Neaišku, kiek jis yra įsipareigojęs šitai partijai. Jis, kiek žinau, nėra ir partijos narys. Čia yra spėjimas, kodėl kur kas daugiau įgaliojimų siūlantį postą jis iškeičia į daugiau formalų ir moralinį akcentą turintį prezidento postą. Galbūt jis ir nori pabėgti nuo tos partijos globos“, – LRT TELEVIZIJAI sako jis.

Pasak politologo, tai, kad Konstitucija numato, jog prezidentas nepriklauso politinėms partijoms, reiškia, kad prezidentas yra vienijanti figūra. Anot S. Spurgos, prezidentu turėtų tapti vienijantis nepartinis kandidatas, o S.Skvernelis bent jau kol kas toks neatrodo.

„Jis lyg puse lūpų pripažino, kad puldamas konservatorius, kalbėdamas, kad jie galbūt ir sąmokslą vykdo, perlenkė lazdą, ir čia jau nepanašu į vienijančio kandidato poziciją“, – kalba S.Spurga.

Kuris iš kandidatų labiausiai atitiktų šį kriterijų, S.Spurga neįvardija, nes, jo teigimu, šiuo požiūriu kandidatai dar per mažai pažįstami.

„Kandidatai – nauji, tai yra gerai. Atvirai kalbant, iš kalbų kol kas nematau labai didelio proveržio – nėra taip, kad [jie] įtikintų ir pagrįstų iki galo savo idėjas. Būtent tas apibendrinančias idėjas, kurių labai stinga Lietuvai“, – apibendrina politologas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius