Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 09

Politologas Vytautas Dumbliauskas: biudžeto priėmimas rodo, jog opozicija nenori eiti į valdžią

Kitų metų valstybės biudžeto sėkmingas priėmimas Seime ketvirtadienį parodė, jog Vyriausybė dirba minimalios daugumos sąlygomis parlamente, o opozicija nenori eiti į valdžią, teigia politologas Vytautas Dumbliauskas.
Seimas
Seimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Seime opozicijai užtenka proto netrukdyti priimti biudžetą, nes jo nepriėmimas sukeltų daug problemų. (...) Dabartinė opozicija visai nenori eiti į valdžią“, – BNS ketvirtadienį sakė V.Dumbliauskas.

„Valdančioji koalicija priima viską, kas reikalinga. Minimali dauguma funkcionuoja, galima sakyti, kad Vyriausybė yra ne mažumos, o daugumos“, – teigė politologas.

Anot jo, opozicijos veiksmai per biudžeto priėmimą rodo jos nenorą eiti į valdžią.

„Šiaip tai premjerui Andriui Kubiliui reikėtų dėkoti, kad neša tą naštą. Kas dabar norėtų iš opozicijos eiti į ministro pirmininko postą? Parodykit man tokį. Čia viskas aišku – opozicija žaidžia tai, ką turi žaisti, kiek gali kritikuoja, trukdo, bando įgnybti, bet biudžetas yra toks dalykas, kur negalima juokauti. Ir opozicija tą supranta“, – kalbėjo V.Dumbliauskas.

Jo teigimu, nors opozicijoje esantys parlamentarai nesutrukdė biudžeto priėmimui, pasibaigus šiai procedūrai jie toliau imsis „žaidimų“.

„Dabar jie padarė tai, kas reikalinga, o paskui vėl prasidės žaidimai. Buvo žaidimas – pirmalaikiai Seimo rinkimai, komedija – Seimo narių sumažinimas, paskui žaidimas pasirodyti rinkimuose – pensijų grąžinimas“, – vardijo politologas.

Seimas ketvirtadienį, kaip ir planavo, patvirtino kitų metų biudžetą, kurį premjeras Andrius Kubilius įvardijo kaip įrodantį, kad sunkmetis dar nesibaigė.

Juo sumažinti fiskalinį deficitą – skirtumą tarp išlaidų ir pajamų – sumažinti nuo 8 iki 5,8 proc. BVP.

Už biudžetą balsavo Seimo nariai 73, prieš – 56, o susilaikė 7 parlamentarai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius